Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών 5

Για τη Γερμανία, και πιο συγκεκριμένα για το Βερολίνο, πέταξαν οι δύο "αιώνιοι" του ελληνικού αθλητισμού, για την επόμενή τους μάχη, αυτή τη φορά εκτός συνόρων. Πεδίο μάχης; Το O2 World, ένα εκπληκτικό κλειστό γήπεδο των 16000 θέσεων (για αγώνες μπάσκετ), που εγκαινιάστηκε το 2008 και φιλοξενεί την μπασκετική ομάδα του Βερολίνου, την ALBA Berlin, και την ομάδα χόκεϊ επί πάγου της πόλης, την Eisbären Berlin, όπως και πολλές συναυλίες και αγώνες χάντμπολ.

Ο Παναθηναϊκός, πλήρης και αισιόδοξος, θα επιδιώξει να βάλει το 5ο ευρωπαϊκό τρόπαιο στη συλλογή του, όμως πρώτα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο του πολύ ισχυρού φέτος Ολυμπιακού, σε μια μάχη που θα μας καθηλώσει, βράδυ Πρωτομαγιάς (22.00 - Σκάι), μπροστά στις τηλεοράσεις μας. Μόνο ένας από τους δύο "απεργοσπάστες" θα πάρει τη μία θέση του τελικού την Κυριακή το βράδυ, απέναντι στο νικητή του ζευγαριού ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Μπαρτσελόνα!

Ο ελληνικός "εμφύλιος", έναν όρο που δεν αποδέχθηκαν οι Διαμαντίδης-Παπαλουκάς στην από κοινού συνέντευξή τους, έχει ένα θετικό και ένα αρνητικό στοιχείο. Απ' τη μία, θα συμμετάσχει σίγουρα μια ελληνική ομάδα στον τελικό, απ' την άλλη όμως, όπως έχει δείξει και η ιστορία, μετά τη μεγάλη μάχη των δύο "αιωνίων", δύσκολα θα απομείνουν στο νικητή τα ψυχολογικά, κυρίως, αποθέματα για να κατακτήσει το τρόπαιο. Μακάρι να αποδειχθεί λάθος αυτή η εκτίμηση, και να δούμε μια ελληνική ομάδα (κατά προτίμηση να φοράει πράσινα...) να κατακτά την Ευρωλίγκα!

Ο Παναθηναϊκός έχει δείξει φέτος ότι στα περισσότερα δύσκολα παιχνίδια (στον τελικό κυπέλλου, στη Μάλαγα, στη Σιένα, με εξαίρεση το ΣΕΦ) τα πάει περίφημα, έχοντας ίσως την πιο πλήρη ομάδα από κάθε άλλη χρονιά. Βέβαια, κάποιοι παίκτες-κλειδιά, όπως ο Γιασκεβίτσιους και ο Φώτσης, έχουν παρουσιάσει μεγάλη αστάθεια και θα αποτελέσουν τα μεγάλα ερωτηματικά για τον αγώνα της Πρωτομαγιάς. Η παράδοση λέει Ολυμπιακό, όμως οι παραδόσεις είναι για να σπάνε και οι Πράσινοι πάνε στη Γερμανία για να αρπάξουν το 5ο "Δαχτυλίδι" σε μια επική μάχη, που σηματοδοτεί μια νέα εποχή για το ελληνικό μπάσκετ!

Αγωνιστικά, και οι δύο ομάδες δείχνουν έτοιμες για τη μεγάλη μάχη, όμως τέτοιοι αγώνες δεν επιδέχονται ασφαλείς αναλύσεις και προβλέψεις. Γενικά, αναμένεται ένα δυνατό και νευρικό παιχνίδι, λόγω και της ιδιαιτερότητας της "αιώνιας" κόντρας. Η συγκέντρωση, η τύχη, η ψυχολογία και το καθαρό μυαλό θα κρίνουν το νικητή, σε έναν αγώνα που λογικά θα πάει πόντο-πόντο μέχρι το τέλος. Εκτός εάν...

Εκτός εάν, όπως ακούστηκε, οι εκπλήξεις που ετοιμάζει ο Ομπράντοβιτς στο Γιαννάκη ανατρέψουν τις ισορροπίες του αγώνα και βάλουν τους Πράσινους σε θέση οδηγού. Αν όμως τα τρικ του Ζοτς γυρίσουν μπούμερανγκ στη δική του ομάδα και οι ερυθρόλευκοι με την ταχύτητά τους και τον ενθουσιασμό τους ρίξουν στο καναβάτσο το Τριφύλλι; Όλα αυτά θα τα παρακολουθήσουμε με μεγάλη αγωνία σε κάτι περισσότερο από 48 ώρες, αφού πρώτα κατασκοπεύσουμε τους αντιπάλους της Κυριακής.

Viel Glück Panathinaikos!!!

Υ.Γ: για ότι νεότερο σχετικά με τους "απεργοσπάστες", θα επανέλθουμε με νέο κείμενο... & προς θεού όχι επεισόδια, γιατί οι Γερμανοί δεν αστειεύονται...

Related Posts with Thumbnails