Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Άρης vs Μαρούσι (πράξη 1η)

Βρισκόμαστε λίγες ώρες πριν την έναρξη της τελευταίας πράξης των play-off. Η φάση ξεκινάει σήμερα με τον πρώτο αγώνα του μικρού τελικού να διεξάγεται στο Αλεξάνδρειο, ανάμεσα στον Άρη και το Μαρούσι, όπου οι δύο ομάδες θα διεκδικήσουν την τρίτη θέση και την έξοδο στην ευρωλίγκα, είτε μέσω των προκριματικών είτε απευθείας στους ομίλους. Αυτό είναι ένα κίνητρο, που θα δώσει ώθηση και στους δύο αντιπάλους ώστε να δούμε ωραίους αγώνες. Από τη μία ο Άρης, ο οποίος θέλει να επιστρέψει στα μεγάλα σαλόνια (έπειτα από 2 χρόνια) και από την άλλη το Μαρούσι, που θέλει να επαναλάβει ότι έκανε και πέρυσι: να σπάσει την έδρα του Άρη, να τον αποκλείσει και να κλέψει το ακριβό ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Δεν θα αναφερθώ καθόλου στο αγωνιστικό μέρος του παιχνιδιού. Απλά θα επισημάνω ότι οι δύο ομάδες δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών. Στο Μαρούσι, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης τραυματίστηκε στον αγώνα της Κυριακής αλλά ταξίδεψε κανονικά με την αποστολή της ομάδας και λογικά θα δώσει το παρόν στον αγώνα. Από την άλλη, στον Άρη, οι Κλαρκ και Ράιτ που έχασαν τον αγώνα του Σαββάτου απέναντι στον Παναθηναϊκό, έχουν επανέλθει και θα βοηθήσουν την ομάδα των κιτρίνων.

Προσωπική μου άποψη είναι ότι ο Άρης είναι το φαβορί για τη σειρά, κι αυτό γιατί έχει το πλεονέκτημα της έδρας αλλά κι επειδή έδειξε ότι φέτος δεν θέλει να μπει σε "περιπέτειες" χάνοντας το εισιτήριο για την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Το έδειξε και στους αγώνες με τον Πανιώνιο (κέρδισε με 2-0) αλλά και στους αγώνες με τον Παναθηναϊκό όπου ενώ έχασε με 3-0, φάνηκε ότι η ομάδα μπορεί να χτυπήσει τους μεγάλους με κάποιες καλές κινήσεις. Κλειδί βέβαια θα είναι το σημερινό πρώτο ματς που όλα είναι ανοικτά. Δεν ξέρω κατά πόσο θα επηρεάσει η κούραση τις ομάδες, ειδικά το Μαρούσι που έπαιζε την Κυριακή το βράδυ και έπρεπε να ταξιδέψει και στη Θεσσαλονίκη.

Ο σημερινός αγώνας θα ξεκινήσει στις 17:00 στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο με τους οπαδούς του Άρη να δίνουν άλλη μία απάντηση στον ΕΣΑΚΕ, που αποφάσισε να ορίσει την διεξαγωγή του σε δύσκολη ώρα για τον κόσμο, που θέλει να τον παρακολουθήσει από κοντά. Το είδαμε και στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό όπου το ΠΑΛΕ ήταν κατάμεστο και την μπάντα των οργανωμένων οπαδών του Super3, την BULBA, να δίνει ξεχωριστό χρώμα στις κερκίδες. Επίσης, θα είναι δύσκολο και για όσους θελήσουν να παρακολουθήσουν τον αγώνα τηλεοπτικά, μιας και δεν θα μεταδοθεί από τον ΑΝΤ1 αλλά από το TV ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ(!!!), ένα κανάλι "πανελλήνιας" εμβέλειας που δε το βλέπουν οι μισοί Έλληνες. Φαίνεται ότι ο Άρης και το Μαρούσι δεν είναι ομάδες σαν τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό κι έτσι δεν θυσιάζει 2 ώρες από το πρόγραμμά του, όπως έκανε την προηγούμενη εβδομάδα.

Τέλος, οι άρχοντες των δύο πρώτων αγώνων είναι οι εξής:

Άρης - Μαρούσι (19/05): Πιτσίλκας, Μαστραφτσής, Αναστόπουλος
Μαρούσι - Άρης (23/05): Βορεάδης, Σπυρίδων, Φούφης

Πώς τα φέρνει τελικά η ζωή... Το είχαμε προβλέψει ότι θα βλέπαμε τον κ. Βορεάδη σε αγώνα του Άρη.

Ας ελπίσουμε όλοι μας ότι θα δούμε μία καλή σειρά με δύο πολύ καλές ομάδες και ο καλύτερος να κερδίσει και να παίξει του χρόνου στην Ευρωλίγκα.

Related Posts with Thumbnails