Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Με το δεξί οι Θεσσαλονικείς

Ο Άρης τα κατάφερε, λοιπόν και άνοιξε το σκορ στη σειρά των μικρών τελικών. Τι κι αν ζορίστηκε όταν έβλεπε τους Αθηναίους να κοπανάνε το ένα τρίποντο μετά το άλλο; Τι κι αν οι Αμαρουσιώτες παραπονιούνται για την αντιμετώπιση που έτυχαν από τους referees; 1-0 έγραψε το σκορ και αυτό είναι που μετράει. Παρά την παραφιλολογία που έχει αναπτυχθεί και κάνει λόγο για αποχώρηση του Βωβού από την ομάδα των βορείων προαστίων, οι κιτρινόμαυροι του νότου μπήκαν στο Αλεξάνδρειο πεισμωμένοι να τελειώσουν ότι άφησαν μισό από πέρσι. Το σκηνικό ήταν, άλλωστε, οικείο: το ΠΑΛΕ αραιοκατοικημένο και η ομάδα τους το outsider. Μόνο που έλειπε ο Μιλισάβλιεβιτς. Ο Μαυροκεφαλίδης βάλθηκε να τον μιμηθεί, ωστόσο το Μαρούσι δεν άντεξε. Πώς άλλωστε; Όταν ενώ βρίσκεται σε εκπληκτική μέρα επιθετικά, στην άμυνα δέχεται 90 πόντους, δίνοντας συνέχεια στην άσχημη αμυντική αντίδραση που έδειξε και στους ημιτελικούς.

Βέβαια και ο Άρης ευτύχησε να έχει σε φοβερή μέρα τον Τσαλδάρη (έπειτα από παρατεταμένο ντεφορμάρισμα) και τον Ράιτ που τραβούσε τα γκέμια, όποτε οι Αμαρουσιώτες επιχειρούσαν να χτίσουν μια μικρή διαφορά και να ξεφύγουν. Επίσης, η αλεπού ο Ματσόν κατάφερε να κρύψει την αδυναμία της ομάδας του κάτω από τα καλάθια, με την οδηγία τα τεσσάρια του (Νέλσον, Μπάρλος) να απειλούν από την περιφέρεια, με συνέπεια οι αντίπαλοι ψηλοί να αδειάζουν το ζωγραφιστό και να χάνουν μονομαχίες και ριμπάουντ. Ειλικρινά δυσκολεύομαι να καταλάβω γιατί ασκείται τόσο σκληρή κριτική στον Ιταλό τεχνικό. Μήπως κάποιοι έχουν ήδη ξεχάσει κολοσσούς τύπου Χέρμπερτ ή θέλουν να στρώσουν χαλάκι σε κάποιο από τα χαϊδεμένα "δικά μας" παιδιά; Τέλος καλό όλα καλά για τον Άρη, που πλέον αποτίναξε προσωρινά το άγχος μιας εντός έδρας γκέλας και αναβίωσης αναμνήσεων του πρόσφατου παρελθόντος, με συνέπεια να κατεβαίνει στην Αθήνα με αυτοπεποίθηση και σύμμαχό του την παράδοση, προκειμένου να σβήσει τις ελπίδες των αντιπάλων.

4 σχόλια:

lsaris είπε...

Ε όχι να έχει και παράπονα το Μαρούσι για τη διαιτησία...Αυτός ο Κις μόνο που δεν έκανε.........με τους διαιτητές!!!Τι χειρονομίες, τι διαμαρτυρίες...απίστευτος. Ο Ελληνιάδης είχε κάτι στα "οπίσθιά" του και δεν μπορούσε να καθήσει στον πάγκο? Όλο διαμαρτυρίες...συνέχεια.Προκαλώ όποιον θέλει, να δούμε τον αγώνα μαζί και να δούμε τις αποφάσεις των διαιτητών γιατί οι Αμαρουσιώτες το μόνο που θέλουν είναι να δημιουργήσουν κλίμα για τον δεύτερο αγώνα μιας και όλοι ξέρουμε ποιός είναι διαιτητής....Ο αγαπητός μας Βορεάδης. Άντε μια διπλάρα τώρα στην Αθήνα να τελειώνουμε οριστικά με το Μαρούσι...για να μην πω και τίποτα χειρότερο!!!Μέχρι και ο Ματσόν που στις συνεντεύξεις του είναι ένας από τους πιο ήρεμους, τρελάθηκε με τον Ελληνιάδη που μπήκε μέσα και ντε και καλά έπρεπε να πάρει το λόγο πριν τον κόουτς και να λέει ότι του κατέβει στο κεφάλι!!!! Banou συμφωνώ απόλυτα για τη σύγκριση Ματσόν-Χέρμπερτ. Μια χαρά είναι ο ιταλός. Συμφωνώ επίσης και για τον κόσμο. Ημάσταν 2500-3000 κόσμος στο "ματς της χρονιάς" για τον Άρη. Πιστεύω ότι ο κόσμος έπρεπε να είναι εκεί ανεξαρτήτου ώρας. Βέβαια όλοι όσοι ήμασταν μέσα, βοηθήσαμε αρκετά την ομάδα. Κάτι που σχολίασε και ο κόουτς Μαρκόπουλος.

banou είπε...

Ούτε και εγώ νομίζω ότι η διαιτησία έπαιξε ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος. Άλλωστε, τόσο στις βολές (Άρης:33, Μαρούσι:30), όσο και στα φάουλ (Άρης:25, Μαρούσι:26) υπήρχε ισορροπία. Το Μαρούσι, όμως, θεωρεί εαυτόν αδικημένο και γι'αυτό έβγαλε και ανακοίνωση. Παράλληλα, αποσκοπεί σε ευνοϊκότερη αντιμετώπιση ενόψει συνέχειας, με αρχή το παιχνίδι στην Αθήνα.

lsaris είπε...

Ασφαλώς banou.Δεν υποννόησα ότι συμφώνησες με το Μαρούσι, απλά το σχολίασα. Το Μαρούσι πήρε το δρόμο του Πανιωνίου(ακριβώς όμως) που μετά τον αγώνα της κανονικής διάρκειας και πριν την έναρξη των play-off, έβγαλε ανακοίνωση για τη διαιτησία. Μάλιστα, θα θυμάσαι ότι το είχα σχολιάσει τότε. Έτσι λοιπόν και το Μαρούσι, τώρα, δημιουργεί κλίμα εν όψει του δεύτερου αγώνα στην Αθήνα, όπου να μη ξεχνάμε ποιός μεγιστοτεράστιος θα είναι πρώτος διαιτητής....Μα φυσικά ο αγαπητός μας(σίγουρα και για σένα) Βορεάδης!!!

Ανώνυμος είπε...

pame gia skoypa kai toy xronoy na vgaloyme goysta sthn EYROPH....

ΑΡΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ..

pantelos.....

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails