Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

LLLet's get ready to Rumble!!!

Οι Λέικερς σοβαρεύτηκαν και ισοφάρισαν τη σειρά σε 1-1 με το Χιούστον με μια εμφατική νίκη με σκορ 111-98. Ο Κόμπι Μπράιαντ με 40 πόντους οδήγησε την ομάδα του Λος Άντζελες στη νίκη, αλλά το στιγμιότυπο του αγώνα ήταν άλλο. Από το τέλος του τρίτου δωδεκαλέπτου και μέχρι τα μισά του τετάρτου, ο Ρον Αρτέστ και ο Ντέρεκ Φίσερ είχαν "φάει" ντισκαλιφιέ σε επτά λεπτά που κυριάρχησαν οι δυνατές σώμα με σώμα μονομαχίες. Και αν για τον έμπειρο πόιντ γκαρντ αυτό είναι κάτι πρωτόγνωρο, ο Αρτέστ είναι πλέον το "κόκκινο πανί" των διαιτητών, αφού στο παρελθόν έχει συμμετάσχει σε ουκ ολίγους καυγάδες που έχουν επιφέρει σοβαρές τιμωρίες για τον ίδιο, τους συμπαίκτες, αλλά και τους αντιπάλους του.

Όλα άρχισαν το 2004, όταν σε έναν αγώνα Πέισερς-Πίστονς στο "παλατάκι" του Όμπορν Χιλς και ενώ το "πιστόνια" είχαν χάσει ουσιαστικά το παιχνίδι, έκανε ένα πολύ σκληρό και ανόητο φάουλ πάνω στον Μπεν Γουάλας. Ο θηριώδης σέντερ αντέδρασε και με μια μόνο σπρωξιά τον έστειλε... σχεδόν εκτός παρκέ! Τα πράγματα ξέφυγαν και οι δύο ομάδες επιδόθηκαν στο κατς, με τους φιλάθλους αλλά και τους διαιτητές να παίρνουν μέρος σε αυτό το "ξυλίκι". Οι δύο ομάδες τιμωρήθηκαν και ο Αρτέστ δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής για όλη την υπόλοιπη σεζόν.

Ο καυγάς αυτός έμεινε γνωστός ως "malice at the Palace" και ήταν ό,τι χειρότερο έχουμε δει στα παρκέ, τουλάχιστον στη δεκαετία των μηδενικών που διανύουμε. Παρόλα αυτά, δεν είναι και το μοναδικό. Στο επόμενο βιντεάκι ακολουθούν οι πιο τρανοί καυγάδες που έχουμε δει στο μαγικό κόσμο και μας αποδεικνύουν πως ακόμα και στην άλλη μεριά του Ατλαντικού το παιχνίδι δεν είναι πάντα τόσο καθαρό όσο νομίζουμε...

Και φυσικά, όπου καυγάς, ο Ρον Αρτέστ πάντα πρώτος...


Related Posts with Thumbnails