Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Ετοιμάζει σκούπα

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 66-53 του Άρη στο Αλεξάνδρειο και έκανε το 2-0 στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Πλέον, με το επόμενο ματς να διεξάγεται στο ΟΑΚΑ, όλα δείχνουν πως η σειρά θα κλείσει στο 3-0 υπέρ των "πρασίνων". Άλλωστε ο Άρης, μάλλον έχασε την ευκαιρία να ανατρέψει τα δεδομένα του ημιτελικού στο πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ, όπου έφτασε πολύ κοντά στο "σπάσιμο" της έδρας αλλά δεν τα κατάφερε.

Το χθεσινό παιχνίδι δε διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Νομίζω πως ήταν ένα από τα χειρότερα ματς που έχω παρακολουθήσει φέτος. Οι δύο ομάδες επιδόθηκαν σε ένα διαγωνισμό λαθών, που τελικά έληξε χωρίς νικητή (17 έκαστος). Ο Ματσόν κατάφερε μεν να περιορίσει επιθετικά τον Παναθηναϊκό αλλά το ίδιο ακριβώς έπραξε και η αντίθετη πλευρά. Οι "πράσινοι" έπαιξαν πολύ καλή άμυνα, απέναντι σε μια ομάδα που τα περίμενε όλα από τους Αμερικανούς Κλαρκ και Ράιτ. Με μόνο δύο παίκτες όμως και με ποσοστό μόλις 22% στα τρίποντα, ήταν αδύνατο ο Άρης να κερδίσει τον Παναθηναϊκό. Έναν Παναθηναϊκό που δεν εντυπωσίασε στο χθεσινό ματς. Τα 17 λάθη που έκαναν οι "πράσινοι" είναι πάρα πολλά για μια ομάδα αυτού του επιπέδου. Πολλά από αυτά ήταν αβίαστα, όπως αυτά του Περπέρογλου που έκανε 2-3 εντελώς λάθος πάσες σε συνθήκες αιφνιδιασμού. Κορυφαίος για την ομάδα του Ομπράντοβιτς ήταν ο Γιασικεβίτσιους, ο οποίος πάντα έδινε τις λύσεις όταν ο Άρης πλησίαζε στο σκορ. Αν κάτι προβλημάτισε την πλευρά των "πρασίνων" από το χθεσινό ματς, είναι σίγουρα, εκτός από τα από τα πολλά λάθη, η απόδοση του Νίκολας. Ο Αμερικανός είχε αρκετές λανθασμένες επιλογές στην επίθεση ενώ αστόχησε και σε πολλά, ελεύθερα ως επί το πλείστον, σουτ. Όσον αφορά τον Άρη, είπαμε ήδη πως τα περίμενε όλα από τους δύο Αμερικανούς. Στα αρνητικά για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, συγκαταλέγεται επίσης το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα των Τσαλδάρη και Ηλιάδη. Για έναν ακόμα αγώνα, οι δύο Έλληνες άσσοι ήταν εκτός κλίματος. Σαφώς ο Άρης και περιμένει περισσότερα από αυτούς στη συνέχεια. Τέλος το πρόβλημα μέσα στη ρακέτα εξακολουθεί να υφίσταται. Ο Μπετς είναι σίγουρα ένας παίκτης που έλειπε από τον Άρη αλλά χθες έδειξε ότι απέναντι σε ποιοτικούς ψηλούς όπως ο Μπατίστ και ο Πέκοβιτς, δε μπορεί να αντέξει πάνω από 10-15 λεπτά.

Τελικό συμπέρασμα από αυτό το παιχνίδι: Κακό θέαμα, υποφερτός Παναθηναϊκός, τραγικός Άρης. Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως οι φίλοι του Άρη δημιούργησαν για άλλη μια φορά εκπληκτική ατμόσφαιρα με τη μπάντα των οργανωμένων οπαδών να κλέβει την παράσταση. Αν έλειπαν και τα αντικείμενα που έπεσαν στο παρκέ σε 2-3 φάσεις, όλα θα ήταν τέλεια. Η συνέχεια το Σάββατο στο ΟΑΚΑ, με το μέλλον όμως αυτού του ημιτελικού να μοιάζει ήδη προδιαγεγραμμένο.

Related Posts with Thumbnails