Σάββατο 16 Μαΐου 2009

Ώρα Play Off

Το ελληνικό πρωτάθλημα έχει μπει στη πιο κρίσιμη καμπή του και όλοι πλέον περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία τους τελικούς. Όμως αυτή την εποχή, τα play off έχουν την τιμητική τους σε όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ας δούμε, εν συντομία, τι συμβαίνει στα πιο προηγμένα πρωταθλήματα της ηπείρου μας.

Στην λίγκα ACB τα play off ξεκινούν σήμερα. Από τον πρώτο κιόλας γύρο αναμένονται δυνατές αναμετρήσεις. Αναλυτικά θα παίξουν: Ταού-Μπιλμπάο, Μπαρτσελόνα-Βαλένθια, Ρεάλ-Μπανταλόνα και Μάλαγα-Γκραν Κανάρια. Οι Βάσκοι της Ταού έχουν το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας αλλά το κλίμα στην ομάδα είναι αρκετά άσχημο ενόψει της τελικής φάσης του πρωταθλήματος. Οι παίκτες με μπροστάρηδες τους Πριτζιόνι και Μακ Ντόναλντ ξεσηκώθηκαν εναντίον του "δυνάστη" Ιβάνοβιτς και ζήτησαν από τον Κερεχέτα την απομάκρυνσή του! Στη γειτονική Ιταλία, η προσωρινή αναστάτωση που προκλήθηκε λόγω της ένστασης της Φορτιτούντο, έλαβε τέλος. Η ομάδα της Μπολόνια υποβιβάστηκε, και με τη "βούλα" πλέον, και έτσι τα play off ξεκινούν κανονικά από Δευτέρα. Τα ζευγάρια είναι: Τέραμο-Μιλάνο, Ρόμα-Μπιέλα, Σιένα-Σκαβολίνι και Μπένετον-Βίρτους Μπολόνια. Μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι φυσικά η Σιένα του Σιμόνε Πιανιτζάνι. Αυτή την εβδομάδα ξεκινούν και τα γαλλικά play off, με τους πρώτους αγώνες να διεξάγονται Τετάρτη και Πέμπτη. Οι "Ευρωπαίες" Λε Μαν και Νανσύ συγκρούονται με Γκραβελίν και Ροάν αντίστοιχα ενώ τα υπόλοιπα ζευγάρια είναι Ορλεάνη-Σαλόν και Βιλερμπάν-Στρασμβούργο.

Στη Ρωσία τα πράγματα έχουν προχωρήσει αρκετά. Οι ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Κίμκι θα τεθούν αντιμέτωπες στους τελικούς του πρωταθλήματος, οι οποίοι ξεκινούν την επόμενη Τετάρτη. Εντύπωση εδώ προκάλεσε ο αποκλεισμός της Δυναμό Μόσχας από την πρώτη φάση των play off. Η ομάδα του Μπλατ, εκτός των άλλων, αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα τα οποία προκάλεσαν την αποχώρηση του Τράβις Χάνσεν. Ώρα τελικών και στη Σερβία με αντιπάλους τους "αιωνίους" εχθρούς Παρτιζάν και Ερυθρό Αστέρα. Τα "μωρά" του Βουγιόσεβιτς προηγούνται ήδη με 1-0 των "ερυθρόλευκων". Στη Λιθουανία, μία νίκη χρειάζεται η Λιέτουβος Ρίτας για να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Η ομάδα του Ρίμας Κουρτινάιτις προηγείται με 3-1 επί της Ζαλγκίρις και βρίσκεται κοντά στην κατάκτηση ενός ακόμα τίτλου ύστερα από τη Βαλτική Λίγκα και το Eurocup. Τέλος στην Τουρκία, η πρώτη φάση των play off είναι σε εξέλιξη. Τα μέχρι στιγμής σκορ είναι: Εφές Πίλσεν-Νταρουσάφακα 2-0, Τουρκ Τέλεκομ-Μερσίν 2-0, Φενέρμπαξε/Ούλκερ-Αττάλεια 2-0 και Γαλατά Σαράι-Μπεσίκτας 0-0. Υπενθυμίζουμε πως πρώτη στην κανονική περίοδο ήταν η Εφές Πίλσεν, με αποτέλεσμα να έχει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα play off.

Related Posts with Thumbnails