Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Όταν οι ACDC ακούγονται ως το ΣΕΦ

Μπορεί οι θρυλικοί AC DC να κατέθεταν τα διαπιστευτήριά τους μερικά χιλιόμετρα βορειότερα από τον τόπο διεξαγωγής του τρίτου τελικού, ωστόσο οι εικόνες από το φαληρικό στάδιο στην αρχή του αγώνα θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν επενδυθεί μουσικά με το υπέροχο κομμάτι του αυστραλέζικου συγκροτήματος "Thunderstruck". Λες και τα δυο γήπεδα επικοινωνούσαν. Σε αντίθεση με το ΟΑΚΑ, οι εξέδρες στο ΣΕΦ ήταν αραιοκατοικημένες, με τον κόσμο εμφανώς φορτισμένο από την εξέλιξη της σειράς και καθόλου αισιόδοξο για την έκβαση του παιχνιδιού. Σε ένα σκηνικό γκρίνιας, έντασης και απογοήτευσης οι φίλαθλοι παγώνουν με την εικόνα του Θοδωρή Παπαλουκά να προσγειώνεται άτσαλα στο πόδι του Μπουρούση, να διπλώνεται και να σφαδάζει από πόνους. Προς στιγμή νόμισα ότι ο Πέκοβιτς του έδωσε αγκωνιά, παραμορφώνοντας την ¨αεροπορική" του μύτη, αλλά μόλις σηκώθηκε κουτσός δεν υπήρχε αμφιβολία. Διάστρεμμα ο αρχηγός (βίντεο). Κεραυνός εν αιθρία στο ΣΕΦ. Κοινός παρανομαστής της βραδιάς οι στίχοι του τραγουδιού των AC DC:

"My mind raced
And I thought what could I do
And I knew
There was no help, no help from you
Sound of the drums
Beating in my heart
The thunder of guns
Tore me apart
You've been
Thunderstruck...
"

Τι άλλο μπορεί να πάει στραβά σκεφτόντουσαν οι περισσότεροι ερυθρόλευκοι; Έλα, όμως, που το δυσάρεστο αυτό γεγονός αποδείχθηκε ευλογία για ένα παρεξηγημένο Σερβάκι που πήρε την μπαγκέτα και κατεύθυνε μαεστρικά τον Ολυμπιακό. Ο Τεόντοσιτς ένιωσε χρήσιμος, γεμίζοντας με αυτοπεποίθηση και ξεδίπλωσε λίγο από το ταλέντο του με κάποιες απαραίτητες πινελιές αλητείας. Ο τραυματισμός του Παπαλουκά αποτελούσε εν δυνάμει άλλη μια δικαιολογία σε περίπτωση ερυθρόλευκης αποτυχίας, εντούτοις η ομάδα συσπειρώθηκε και νίκησε ατυχία, εκνευρισμό, άγχος και κάποια κολλημένα μυαλά σε όλα τα επίπεδα. Σημαιοφόρος της επιτυχίας ήταν ο Τσίλντρες, αφού έβγαλε απίστευτη ενέργεια, πήρε τα σουτ που έπρεπε και τιμώρησε τον Ομπράντοβιτς, που επέλεξε να ρισκάρει το σουτ του. Σίγουρα, ο Ζοτς δεν ήταν σε καλό βράδυ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η απόσυρση του on fire Σάρας και η αντικατάστασή του με τον θολωμένο Νίκολας, που μόνο και μόνο για το λάθος από την επαναφορά άκουσε τον επτάψαλμο. Στο τέλος της ημέρας μένει η ερυθρόλευκη νίκη και η ελπίδα για το break της πράσινης έδρας.

Υ.Γ. Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στον κόσμο που έδειξε... υπομονή και δεν αποδοκίμασε τον ερυθρόλευκο κόουτς. Όμως πέρα από το γεγονός ότι ο Γιαννάκης αξίζει αντιμετώπιση ανάλογη της ιστορίας του, είναι αλήθεια ότι το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει ακόμα. Καιρός πέρα από τους φιλάθλους να το πιστέψει και η ομάδα. Το χθεσινό δείγμα ήταν τουλάχιστον ενθαρρυντικό. Απαιτείται συνέχεια, έστω και αν ο Τεό οργανώνει από τον πάγκο.

14 σχόλια:

gpoup είπε...

Καλησπέρα banou. Πως σχολιάζεις τη φωνή λαού για είσοδο του Σκορτσιανίτη στο χθεσινό ματς; Ο Τεοντοσιτς όντως ήταν πολύ καλός χθες αλλά νομίζω ότι μόνο με αυτόν στη θέση 1 δεν μπορούμε να περιμένουμε πολλά για τη Δευτέρα. Ο Γκρηρ μου φαίνεται μικρός για τα μεγάλα ματς (θέλαμε να πάρει και την τελευταία επίθεση στο Βερολίνο) και ο Χαλπερίν στους τελικούς μοιάζει με συνταξιούχο. Δεν προλάβαμε να τα πούμε σήμερα!!!

banou είπε...

Καλησπέρα gpoup! Πάμε: Πέρσι φώναζε ο κόσμος το όνομα του Σοφοκλή για να φύγει ο Γκέρσον, φέτος φωνάζει για να φύγει ο Γιαννάκης... Δυστυχώς οι διακριθέντες είναι πάντα αυτοί που δεν παίζουν...

Σίγουρα η απουσία του αρχηγού θα είναι τεράστια και μεγαλώνει λόγω ανυπαρξίας του Χαλπερίν στους τελικούς, αλλά και τρίτου χρήσιμου play maker. Ωστόσο, το λέει η καρδιά του του μικρού. Αν έχει στοιχειώδη βοήθεια πιστεύω ότι μπορεί να την κουμαντάρει την ομάδα.

Ο Γκριρ φεύγει του χρόνου και το ξέρει και ο ίδιος...

ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ είπε...

ΚΡΑΤΩ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ.......ΓΙΑΤΙ ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ !!!!!!!!!
ΧΕΧΕΧΕΧΕΧΕΧΕΧΕΧΕΧΕ......................................

Ανώνυμος είπε...

Banou eisai apolytws sigouros gia tn Lynn???yparxei kaluteros sthn omada ayth th stigmh...Dn exei prosferei liga 2 xronia twra!!!

Ανώνυμος είπε...

An fygei o greer 8a einai epikh vlakeia...Ektos kai an er8ei 2 apo amerikh(ben gordon gia paradeigma).Sthn Eyrwph kalyteros den yparxei.Ase pou ton vlepw na kathforizei gia kalogreza..Bravo stous orgamenous x8es,oso gia tous katoxous diarkeias protimhsan AC/DC,to debate h ton kanape...o ka8enas me tis epiloges tou...Na 8ymisw pws paizame me ton panathinaiko x8es...Filika panta,o papaloukas den yparxei fetos gia ton olympiako...ena paixnidi(1o me real) gia 3.3 ekat to xrono...Bouisits...Top 16 kai ligo real....2.2 ekat to xrono...Loipon egw goustarw xilies fores ton milos,kai as kanei 10 la8h sto OAKA,apo ton ka8e mis8oforo....Banou mia erwthsh,me ton mpouroush se ena apo ta xeirotera match tou gia fetos,bouisits anyparktos toso sthn amyna oso kai sthn epi8esh,o sofo den aksize oute DEYTEROLEPTO????An symbainei kati na mas to poun,kai na mhn mas spane ta neyra.....Telos sto OAKA den mas dinw oute 5 tois ekato....O Lary mas enhmerwse x8es to brady...gpoup o lynn se xei kselaspwsei apeires fetos kai perysi....e oxi kai mikros gia ta megala paixnidia...
Greer 7

banou είπε...

@ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ
Σε ζηλεύω αν και δεν θα μπορούσα να μην παρίσταμαι στι ΣΕΦ :)

@Anonymous
Ναι είμαι σίγουρος, αφού αυτό βγαίνει μέσα από την ΚΑΕ. Δε νομίζω να πρόκειται για βλακεία η αντικατάστασή του με κάποιον καλύτερό του. Στην Ευρώπη υπάρχει καλύτερός του και φημολογείται ότι έχει υπάρξει συμφωνία.

Ο Σόφο ευθύνεται ο ίδιος που έχει θέση εαυτόν εκτός ομάδας. Ίσως και να μπορούσε να παίξει για λίγο, αλλά όταν μετά από 6 επιθέσεις δεν έχει ανάσες και ζητάει ο ίδιος αλλαγή, τότε δεν μπορείς να τον εμπιστευτείς. Του χρόνου για να μην υπάρχει πολύ μουρμούρα για το αν θα πρέπει να παίζει, με το βαρετό πινγκ πονγκ των ατασθαλειών με τα συγχωροχάρτια, θα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ και να αντικατασταθεί με κάποιον ποιοτικό και σταθερό επαγγελματία ψηλό...

Ανώνυμος είπε...

@banou...Poios einai kalyteros apo ton greer(gia Eyrwph milame panta)??

banou είπε...

Βασικά υπάρχουν πολλοί που μπορούν να σκοράρουν περισσότερους από τους 12 πόντους Μ.Ο. του φετινού Γκριρ και να έχουν συμμετοχή σε περισσότερους τομείς του παιχνιδιού, όπου ο Αμερικανός του Ολυμπιακού υστερεί εμφανώς. Μια ματιά μόνο στο ισπανικό πρωτάθλημα θα σε πείσει για του λόγου το αληθές...

gpoup είπε...

Anonymous, δεν θεωρώ τον Γκρηρ μικρό παίχτη. Όντως έχει παίξει πολλά καλά παιχνίδια και φέτος όπως και πέρσι. Ο Παναθηναϊκός όμως, όσο και αν με πληγώνει αυτό, έχει δημειουργήσει μια αυτοκρατορία. Για να τον ρίξεις από το θρόνο του χρειάζεσαι παίκτες που να ξεπεράσουν τον όποιο κομπλεξισμό έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια. Σε αυτό πρόσθεσε και τα δήθεν no call..

makis4gold είπε...

@ gpoup
se poia "dithen non call" anaferese? ego 2thimamai pou kai ta 2 aliosan apotelesma kai itan is varos tou Olimpiakou...

gpoup είπε...

Σε αυτά ακριβώς αναφέρομαι. Το "δήθεν" χρησιμοποιήθηκε για να δείξει την αστοχία του όρου no call. Ή είναι φάουλ και το σφυρίζεις (όπως με τον Μουλαομεροβιτς) ή δεν είναι.

Ανώνυμος είπε...

Gpoup,o Greer den exei looser filosofia...To exei deiksei me ta paixnidia pou exei kanei me pao....Sta perissotera htan prwtagwnisths...Banou o paikths pou les,apo oti katalava einai o katoxos tou braveio alfonso Ford...Poly sta8eros fetos,alla as mhn ksexname pws allo basket paizei h Tau,h opoia sthrizetai se 6 paiktes,kai allo o Olympiakos o opoios exei megalytero rotation...Syn to oti h Tau paizei epi8etiko basket,enw o Olympiakos fetos prospa8ei na paiksei pio poly se set paixnidi...Banou gia belitskobits ksereis tipota???

Rex7 είπε...

Προς θεού! Υπάρχουν πολλοί παίκτες καλύτεροι του Γκριρ στην Ευρώπη. Ο Λιν είναι ένα πελώριο μηδενικό στους φετινούς τελικούς με εξαίρεση το τελευταίο ματς, όταν και έκανε τα εντελώς απαραίτητα για τα οποία και πληρώνεται.
Άσε που όπως λέει ο banou σκοράρει μόνο και δεν δημιουργεί καθόλου! Ο Ολυμπιακός πρέπει να έχει φονιάδες και όχι καλά παιδιά!

gpoup συμφωνώ ότι πρέπει να υπάρξει αλλαγή! Το έχει ανάγκη και η ομάδα και ο κόσμος! Μόνο που η αλλαγή θα πρέπει να επεκταθεί και στους τεχνικούς μας.......

banou είπε...

Διαφωνώ στο ότι ή ΤΑΟΥ έχει πιο κλειστό rotation από του Ολυμπιακού. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Ωστόσο στο θέμα του ρυθμού έχεις δίκιο, αν και τέτοιοι παιχταράδες δεν εγκλωβίζονται σε συστήματα. Το παίρνει το σουτ ο κόσμος να χαλάει. Για Βελίτσκοβιτς δεν κινείται τίποτα - περισσότερο παιχνίδι manager είναι για να ανέβει η τιμή του.

Rex7 αν και ισοπεδωτικός και εγώ πιστεύω ότι υπάρχουν παίκτες καλύτεροι του Λιν στην Ευρώπη. Έκανε τον κύκλο του ο συμπαθής Αμερικανός. Βέβαια μην αποκλείεις να κάνει φοβερό παιχνίδι απόψε και ενδεχομένως ένα ακόμα και να αλλάξει το κλίμα υπέρ του...

gpoup καλύτερο παράδειγμα αντίφασης του όρου non-call δεν θα μπορούσες να παραθέσεις! Εύγε :)

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails