Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

«Έφυγε» ο Γουέιμαν Τίσντεϊλ

Ο πρώην παίκτης του ΝΒΑ Γουέιμαν Τίσντεϊλ, πέθανε μετά από δύο χρόνια μάχης με τον καρκίνο, σε ηλικία μόλις 44 ετών. Ο βετεράνος παίκτης πέρασε συνολικά 10 σεζόν στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου με την Ιντιάνα, το Σακραμέντο και το Φοίνιξ, ενώ ήταν και 3 φορές All-American με το πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα.

Όλα άρχισαν τον Φεβρουάριο του 2007, όταν ο Τίσντεϊλ ανακάλυψε πως είχε αναπτύξει καρκινικό όγκο κάτω από το δεξί του γόνατο. Τότε, οι γιατροί του είπαν πως ήταν ευχάριστο το γεγονός πως είχε ανακαλύψει τον καρκίνο σε πρώιμο στάδιο και θα ξεπερνούσε την ασθένειά του σχετικά εύκολα. Δύο χρόνια μετά, και ενώ ο όγκος δεν υποχώρησε, ο καρκίνος τον νίκησε και τερμάτισε τη ζωή του σε τόσο νεαρή ηλικία. Πίσω του άφησε τη σύζυγό του Ρετζίνα και 4 παιδιά.

Έγινε το σύμβολο του προγράμματος μπάσκετ του πανεπιστημίου της Οκλαχόμα και μπήκε σε μια ελίτ κατηγορία παικτών που έχουν αναδειχθεί τρεις και πλέον φορές All-Americans, όπως είναι ο Όσκαρ Ρόμπερτσον, ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ και ο Πιτ Μάραβιτς. Ακόμη κατέχει το ρεκόρ σε απόλυτες τιμές στο σκοράρισμα και στα ριμπάουντ (2.661 και 1.048 αντίστοιχα). Η φανέλα του με το νούμερο 23 αποσύρθηκε, όντας μόλις ο δεύτερος παίκτης του κολεγίου του οποίου η φανέλα αποσύρεται. Παρόλα αυτά, ο Μπλέικ Γκρίφιν, που αναμένεται να είναι στο νούμερο 1 των φετινών ντραφτ, ζητώντας την άδεια του παλαίμαχου παίκτη, φόρεσε το νούμερο 23. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του είχε μέσο όρο 15,3 πόντους ως επαγγελματίας, ενώ το 1984, κολεγιόπαιδο ακόμα, εκπροσώπησε την εθνική ομάδα των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο.

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του κι ενώ είχε αποσυρθεί από την ενεργό δράση, ασχολούνταν και με τη μουσική, που ήταν ανέκαθεν το χόμπυ του.

Related Posts with Thumbnails