Σάββατο 2 Μαΐου 2009

Έχουν δίκιο τελικά κόουτς και αρχηγός...

Ήμουν από αυτούς που είχα σχολιάσει αρκετά αρνητικά παλαιότερες δηλώσεις του Παναγιώτη Γιαννάκη ύστερα από χαμένα παιχνίδια απέναντι στον Παναθηναϊκό. Λέξεις όπως "υπομονή", "μάθημα", "εμπειρίες", πραγματικά με εξόργιζαν καθώς αντιλαμβανόμουν πως ο "Δράκος" δεν έχει "μπολιαστεί" με την απαιτητική νοοτροπία του κόσμου του Ολυμπιακού. Όμως...αν και μία ήττα από τον "αιώνιο" αντίπαλο σίγουρα "πονάει" αρκετά, οι χθεσινές δηλώσεις τόσο του προπονητή όσο και του αρχηγού Θοδωρή Παπαλουκά πρέπει να είναι οδηγός για τον πικραμένο κόσμο της ομάδας. Ο Ολυμπιακός οφείλει να κοιτάξει μπροστά! Ενδεχόμενη γκρίνια και λαϊκά δικαστήρια, δεν εξυπηρετούν τίποτα τη δεδομένη χρονική στιγμή! Το γεγονός πως οι φίλαθλοι της ομάδας χειροκρότησαν τους παίκτες μετά από το χθεσινό ματς είναι αρκετά ενθαρρυντικό. Η ομάδα πρέπει να κρατήσει την επιστροφή στο F4 ύστερα από δέκα χρόνια ως μια μεγάλη αγωνιστική επιτυχία. Και πρέπει προπαντώς να προσηλωθεί στο μεγάλο στόχο που της έχει απομείνει, που είναι το πρωτάθλημα. Η 1η θέση στην κανονική περίοδο, με ρεκόρ νικών μάλιστα, είναι μια απόδειξη πως η ομάδα αυτή είναι ικανή να ανακτήσει τα εγχώρια σκήπτρα. Ας μην αφήσουν λοιπόν οι φίλοι του Ολυμπιακού να γκρεμιστεί ότι έχτισε φέτος η ομάδα εξαιτίας μιας ήττας. Μιας ήττας που ήταν μεν οδυνηρή αλλά κρίθηκε πραγματικά στο "φώτο φίνις".

Σχετικά λοιπόν με το χθεσινό ματς, αυτό που έχω να σχολιάσω είναι πως όλοι και όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Πολλοί υποστήριξαν πως ο Ολυμπιακός έπρεπε να πάει για τρίποντο στην τελευταία επίθεση. Δεν το έκανε αλλά ο τρόπος που επέλεξε να επιτεθεί ήταν αρκετά λογικός. Ο Μπουρούσης όμως στην προσπάθεια του να πετύχει το καλάθι αστόχησε...Δε νομίζω ότι μπορούμε να κατηγορήσουμε κανέναν παίκτη για ολιγοψυχία. Ας μη ξεχνάμε πως οι περισσότεροι παίκτες της ομάδας έζησαν κάτι πρωτόγνωρο χθες. Ένα F4 Ευρωλίγκας! Ας μη ξεχνάμε επίσης τα προβλήματα της τελευταίας στιγμής (Βασιλόπουλος, Μπουρούσης) που σίγουρα επηρέασαν την ομάδα. Τέλος ας μη ξεχνάμε πως αυτή η ομάδα χτίζεται φέτος, σε αντίθεση με το μεγάλο της αντίπαλο που έχει μια συγκεκριμένη αγωνιστική φιλοσοφία τα τελευταία δέκα χρόνια.

Τέλος θα ήθελα να σταθώ λίγο στα χθεσινά δημοσιογραφικά σχόλια για τον αγώνα. Οι περισσότεροι αθλητικογράφοι στάθηκαν στην εξαιρετική απόδοση του Γιασικεβίτσιους. Δικαίως προφανώς αφού ο Λιθουανός ήταν εξαιρετικός στο δεύτερο ημίχρονο, δείχνοντας την κλάση του σε αρκετές δύσκολες στιγμές του ματς. Κανείς βέβαια δεν αναφέρθηκε στο γεγονός πως ήταν αυτός που έδωσε ουσιαστικά στον Ολυμπιακό την ευκαιρία να διεκδικήσει τη νίκη στο τέλος. Με το σκορ στο 81-74 ο Σάρας αστόχησε σε δύο συνεχόμενα σουτ και δέχθηκε και κλέψιμο από τον Παπαλουκά, σε φάση που έπρεπε σαφώς να κοντρολάρει το ρυθμό. Τι θέλω να αποδείξω με αυτό; Προφανώς αυτό που έγραψα πιο πάνω, πως δηλαδή όλοι και όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος.

Το "ταμείο" για τον Ολυμπιακό θα γίνει στο τέλος της σεζόν. Με κατάκτηση του πρωταθλήματος η χρονιά θα κλείσει με θετικό πρόσημο για τους Πειραιώτες και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάει κανείς...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΤΣ ΔΕΣ http://mavrokouti.blogspot.com/2009/05/blog-post.html

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails