Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Best of...

Ανακοινώθηκαν, λοιπόν, οι παίκτες που θα στελεχώσουν την πρώτη και τη δεύτερη καλύτερη πεντάδα της Ευρωλίγκα, σύμφωνα με τις ψήφους των φιλάθλων και των δημοσιογράφων. Τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά το βράδυ της 2ας Μαΐου σε τελετή που θα γίνει στο περιθώριο του Final 4 του Βερολίνου. Ακόμα, το ίδιο βράδυ θα γίνει γνωστό και το όνομα του φετινού πολυτιμότερου παίκτη της διοργάνωσης. Οι παίκτες είναι οι εξής:

Πλέι Μέικερ: Θοδωρής Παπαλουκάς (Ολυμπιακός), Τερέλ ΜακΙντάιρ (Σιένα)

Σούτινγκ Γκαρντ & Σμολ Φόργουορντ: Βασίλης Σπανούλης (Παναθηναϊκός), Ιγκόρ Ρακόσεβιτς (Τάου Κεράμικα), Χουάν Κάρλος Ναβάρο (Μπαρτσελόνα), Ραμούνας Σισκάουσκας (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)


Πάουερ Φόργουορντ & Σέντερ: Γιάννης Μπουρούσης (Ολυμπιακός), Νίκολα Πέκοβιτς (Παναθηναϊκός), Τιάγκο Σπλίτερ (Τάου Κεράμικα), Έραζεμ Λόρμπεκ (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)

Πολλές αντιρρήσεις υπάρχουν για το αν και κατά πόσο είναι δίκαιο δύο θέσεις να συμπτύσσονται σε μία, όπως για παράδειγμα συμβαίνει στις θέσεις του σούτινγκ γκαρντ και του σμολ φόργουορντ. Χτυπητό παράδειγμα είναι ότι η θέση 3 (σμολ φόργουορντ) εκπροσωπείται μόνο από έναν παίκτη (Σισκάουσκας), ενώ η θέση 2 (σούτινγκ γκαρντ) από 3. Ακόμη, στους ψηλούς θα μπορούσε να πει κάποιος ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρο τεσσάρι (πάουερ φόργουορντ), καθώς όλοι οι ψηλοί της λίστας παίζουνε κυρίως, αλλά και λογίζονται, περισσότερο σα σέντερ. Ίσως και ο Ιλιάσοβα (Μπαρτσελόνα), ή ο Τουρκσάν (Φενέρ) να χωρούσαν στη λίστα των υποψηφίων .

Προσωπική μου άποψη είναι ότι οι εμπλεκόμενοι φορείς προσπάθησαν να βάλουν τους κατά τη γνώμη τους καλύτερους, μη μένοντας «κολλημένοι» στις θέσεις των παικτών. Άλλωστε, πολλές είναι οι περιπτώσεις των παικτών που έχουν την ικανότητα και την ευχέρεια να παίζουν εξίσου καλά σε περισσότερες από μία θέσεις.

Υπάρχουν βέβαια και αντιδράσεις για κάποιους εκ των μελών της λίστας αυτής. Πως να μην υπάρξουν άλλωστε, όταν ονόματα σαν του Διαμαντίδη ή του Βούιτσιτς, απουσιάζουν. Ο "Μήτσος" πλήρωσε την απουσία του από τα παιχνίδια με τη Σιένα λόγω τραυματισμού, αφού και σε αυτά που αγωνίστηκε ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό. Ίσως να του «έκλεψε» και ο Σπανούλης τη θέση, με την παρουσία του στα play-off, αφού πιο σταθερός κατά τη διάρκεια της σεζόν ήταν ο 3D. Ο Κροάτης, από την άλλη, είχε κακό ξεκίνημα στην αρχή της σεζόν, αλλά με το πέρασμα του χρόνου θύμιζε όλο και πιο πολύ τον παλιό καλό εαυτό του. Είναι όμως και άλλα ονόματα που είχαν αξιοπρόσεκτη παρουσία στη φετινή Ευρωλίγκα, όπως οι Λαβρίνοβιτς, Ιλιάσοβα, Μπατίστ, Τουρκσάν και Ελιγιάχου.

Τέλος, πρέπει να αναγνωριστεί ότι τρεις από τους δέκα υποψηφίους της λίστας αγωνίζονται σε ομάδες εκτός Final 4. Ακόμα τέσσερις υποψήφιοι ανήκουν στους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό με τους τρεις από αυτούς να είναι Έλληνες!

ΥΓ1: Ο Διαμαντίδης πάντως δεν έμεινε με άδεια χέρια , αφού για πέμπτη συνεχή χρονιά κατέκτησε το βραβείο του αμυντικού της χρονιάς. Θα λέγαμε ότι το συγκεκριμένο βραβείο θεσπίστηκε για τον ίδιο, καθώς είναι ο μοναδικός κάτοχός του από τη μέρα δημιουργίας του. .

ΥΓ2: Περιμένω τις δικές σας απόψεις και σχόλια αναφορικά με τους φετινούς κατά την άποψη σας διακριθέντες στην Ευρωλίγκα, αλλά και για τον τρόπο επιλογής τους.

1 σχόλιο:

007 είπε...

Νομιζω οτι ο Σατο αδικειται που δεν παιρνει το βραβειο του καλυτερου αμυντικου. Αν το φετινο ηταν αδικια, το περσινο ηταν σκανδαλο!

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails