Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

Επόμενη στάση Βερολίνο...


Berlin wir kommen! (Βερολίνο ερχόμαστε!) Αυτή ήταν η απάντηση των παικτών του Τριφυλλιού στους "μετεξεταστέους" στα γερμανικά παίκτες της Σιένα...

Οι Ιταλοί πληγώθηκαν πολύ μετά το ηχηρό χαστούκι της Τρίτης, μπήκαν στον αγώνα με τσαμπουκά, πάθος, δύναμη, αλλά και με την πλάτη στον τοίχο. Επιθετική άμυνα, σκληρό παιχνίδι, δυναμισμός, διαμαρτυρίες σχεδόν σε κάθε φάση, ένας ΜακΙντάιρ σεληνιασμένος (35 πόντους σκόραρε ο αθεόφοβος) και ένα κοινό που διψούσε για εκδίκηση. Τίποτα από αυτά όμως δεν ήταν αρκετό! Ο Παναθηναϊκός αντιπαρέθεσε ένα εξίσου δυναμικό παιχνίδι σε άμυνα και επίθεση, πολυφωνία στο σκοράρισμα, καθαρό μυαλό, ηρεμία στις κατάλληλες στιγμές, αλλά και τσαμπουκά όπου χρειαζόταν, κυρίως όμως μέγα πάθος και αποφασιστικότητα για να τελειώσει τη σειρά μέσα στο σπίτι της Σιένα. Ένας κούκος (ΜακΙντάιρ) δεν ήταν δυνατό να φέρει την άνοιξη. Έτσι, ο Ομπράντοβιτς και οι παίκτες του όχι μόνο έσπασαν το αήττητο εντός έδρας σερί της Σιένα (την Τρίτη), αλλά τη νίκησαν ξανά (84-91) μετά από δύο μέρες και της έκλεισαν το σπίτι οριστικά.

Ο Παναθηναικός αυτή τη φορά δε μπόρεσε να κρατήσει τη Σιένα χαμηλά στο σκοράρισμα, αλλά απάντησε με ένα εκπληκτικό, για εκτός έδρας ματς, επιθετικό παιχνίδι. Ο Σπανούλης ήταν και πάλι ο μαέστρος της πράσινης ορχήστρας με 11 πόντους, 10 ασίστ, 3 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα, ο Νίκολας θυμήθηκε τις παλιές του συνήθειες (19π. με 5/7 τρίποντα), τότε που φόρτωνε ασταμάτητα τα αντίπαλα καλάθια, ο Μπατίστ επανήλθε στις καλές εμφανίσεις (15π.), στις οποίες μας είχε καλομάθει, ο Πέκοβιτς είχε τη γνωστή επαφή με το καλάθι (14π.), σκοράροντας με κινήσεις μεγάλου σέντερ, ενώ οι Φώτσης και Γιασκεβίτσιους μίλησαν στις δύσκολες στιγμές, όταν η μαχητική, αλλά κουρασμένη Σιένα επέστρεψε στον αγώνα και η μπάλα έκαιγε, και με σημαντικά τρίποντα τη σκότωσαν.

Η Πράσινη Υπερταχεία πέρασε από την Ιταλία χωρίς να κάνει στάση, και χωρίς να επιστρέψει στην Αθήνα συνεχίζει για το Βερολίνο και την O2 World Arena, όπου θα συναντήσει τον "αιώνιο" αντίπαλό της, ο οποίος επέστρεψε σε Final 4 μετά από 10 χρόνια, σε μια μάχη από τα παλιά, με τον τελικό να έχει σίγουρα γαλανόλευκο χρώμα. Ο ημιτελικός της Πρωτομαγιάς, αλλά και ο τελικός δύο ημέρες μετά, με αντίπαλο τη ρώσικη αρκούδα (ΤΣΣΚΑ) ή το νικητή του ισπανικού εμφυλίου (Μπαρτσελόνα-Ταού που θα λύσουν τις διαφορές τους στον 5ο αγώνα), αναμένονται με τεράστιο ενδιαφέρον και πολύ αγωνία. Μέχρι τότε επικεντρωνόμαστε στους τελευταίους αγώνες της κανονικής περιόδου της Α1 και μαζί με το Banou ξεσκονίζουμε τα γερμανικά μας, ώστε να είμαστε πανέτοιμοι για την τελική φάση της δεύτερης μεγαλύτερης, μετά το NBA, διασυλλογικής διοργάνωσης του παγκόσμιου μπάσκετ.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ksexases na anafereis oti oi paradoseis(pro 15etias)einai gia na spane!!!!me tetoies emfaniseis o pao dn fovatai kanenan!!

SoF 3D είπε...

Δεν υφίσταται παράδοση... οι 2 νίκες μέσα στη Σιένα είναι η απόδειξη! Αν παίζουμε την άμυνα της Τρίτης και την επίθεση της Πέμπτης, δε θα έχουμε αντίπαλο πουθενά...

Ανώνυμος είπε...

nai...

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails