Σάββατο 11 Απριλίου 2009

Η μάχη των "τρίτων"

Άλλη μια κρίσιμη αγωνιστική για την Α1 διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο. Εκτός από την υπόθεση παραμονής στην κατηγορία, μια ακόμα μάχη εξελίσσεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Η μάχη για την κατάκτηση της 3ης προνομιούχου θέση στην κανονική περίοδο. Προνομιούχου, γιατί προσφέρει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέυ οφ, όσον αφορά την 3η θέση στο πρωτάθλημα που οδηγεί στα προκριματικά της Ευρωλίγκα. Δε νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που να πιστεύει πως κάποια από τις δευτεροκλασάτες ομάδες του πρωταθλήματος (Άρης, Πανελλήνιος, Μαρούσι και Πανιώνιος) μπορεί να μπει σφήνα στους δύο μεγάλους... Ας δούμε πως έχουν τα πράγματα τρεις αγωνιστικές πριν τη λήξη της κανονικής περιόδου.

Ο Άρης είναι σίγουρα το αδιαφιλονίκητο φαβορί για να βγει τρίτος. Έχει 40 βαθμούς και μάλλον θα φτάσει σίγουρα στους 44 αφού υποδέχεται ΑΕΛ και Τρίκαλα στο Αλεξάνδρειο. Η μόνη δύσκολη αναμέτρηση για τους "κίτρινους" είναι αυτή με τον Πανιώνιο, την προτελευταία αγωνιστική στο Ελληνικό. Αν οι Θεσσαλονικείς κάνουν το 3/3, εννοείται πως θα είναι σίγουρα τρίτοι στην κανονική περίοδο. Βασικός ανταγωνιστής του Άρη στην κούρσα για την 3η θέση, είναι ο Πανελλήνιος. Η ομάδα της Κυψέλης έχει 39 βαθμούς και σαφώς δυσκολότερο πρόγραμμα από αυτό του Άρη. Υποδέχεται διαδοχικά Μαρούσι και Ολυμπιακό ενώ την τελευταία αγωνιστική πάει στο Αιγάλεω όπου η τοπική ομάδα ενδέχεται να παίζει τα "ρέστα" της για παραμονή στην Α1. Τα πράγματα είναι απλά αλλά και εξαιρετικά δύσκολα για τον Πανελλήνιο: Κάνει το 3/3 και παράλληλα ελπίζει σε ήττα του Άρη από τον Πανιώνιο. Μόνο έτσι θα ισοβαθμήσει με τους Θεσσαλονικείς και θα καταφέρει να βγει τρίτος, αφού έχει το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας.
Το Μαρούσι δεν έχει ελπίδες για τη 3η θέση. Όμως με μια νίκη απέναντι στον Πανελλήνιο αυτό το Σάββατο, γίνεται το μεγάλο φαβορί για την 4η θέση. Τι σημαίνει αυτό; Πλεονέκτημα έδρας στη πρώτη φάση των πλέυ οφ απέναντι στους Κυψελιώτες! Με νίκη βέβαια του Πανελληνίου το Μαρούσι θα είναι κατά πάσα πιθανότητα 5ο και η ομάδα του Ζούρου θα συνεχίσει το κυνήγι του Άρη. Όσον αφορά τον Πανιώνιο, είναι, κατά 99%, 6ος χωρίς σημαντικό βαθμολογικό κίνητρο στα εναπομείναντα παιχνίδια.

Αν και είναι νωρίς για να κάνουμε προβλέψεις για την τελική κατάταξη των ομάδων στα πλέυ οφ, πιστεύω πως ο Άρης είναι το φαβορί για την 3η θέση, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας. Παρόλο που το ρόστερ του υστερεί σε ποιότητα, συγκριτικά με Μαρούσι και Πανελλήνιο, θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο ο Άρης να ηττηθεί μέσα στο Αλεξάνδρειο. Πολλοί βέβαια θα σπεύσουν να μου υπενθυμίσουν το περσινό διπλό "σπάσιμο" της έδρας των "κιτρίνων" από το Μαρούσι του Σούλη Μαρκόπουλου. Φέτος όμως στον Άρη υπάρχει ο Ματσόν, η αγωνιστική φιλοσοφία του οποίου δεν επιτρέπει εύκολα στον αντίπαλο να επιβάλλει το ρυθμό του, όταν ο Άρης αγωνίζεται εντός έδρας. Οι Θεσσαλονικείς φέτος κατόρθωσαν να διατηρήσουν αλώβητη την έδρα τους, πέραν από τις ήττες από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Βασικός του ανταγωνιστής μέχρι τέλους μάλλον θα είναι ο Πανελλήνιος. Τόσο ο Πανιώνιος όσο και το Μαρούσι, δεν πιστεύω πως έχουν τα φόντα να χτυπήσουν την "πόρτα" της Ευρωλίγκα. Ο μεν Πανιώνιος παρουσιάζεται προβληματικός από την αρχή της σεζόν και δε νομίζω πως οι τελευταίες προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ του μπορούν να αλλάξουν σε μεγάλο βαθμό της εικόνα της ομάδας. Από την άλλη το Μαρούσι δεν καίγεται να κυνηγήσει την έξοδο στην Ευρωλίγκα. Άλλωστε ο πρόεδρός του αυτήν την εποχή, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις, έχει στρέψει το ενδιαφέρον του αλλά και την...τσέπη του σε επενδύσεις ποδοσφαιρικού ενδιαφέροντος...

2 σχόλια:

lsaris είπε...

Αδερφέ sixama να συμπληρώσω κι εγώ ότι πέραν του Ματσόν που είναι φέτος προπονητής και όχι ο κ. Χέρμπερτ, ο Άρης δεν πρόκειται να την "ξαναπατήσει" όπως πέρυσι!!!Δε θα το αφήσει ο κόσμος του.Έχει δείξει η ομάδα ότι μαθαίνει από τα παθήματα σε όσα κι αν του έχουν τύχει.

Επίσης επέτρεψε μου να διαφωνήσω με το γεγονός ότι Μαρούσι και Πανελλήνιος έχουν καλύτερο ποιοτικά ρόστερ από τον Άρη.
Ευχαριστώ και καλημέρα σας!!!

serddd είπε...

Ρε τρύπιε πατρινέ!!!! Ποιο ρόστερ υστερεί ρε μάπα? και σε σχέση με ποιους???? Με τους Ολυμπιονίκες του ΑΝΤ1 και τους ραλίστες του Βωβού? Ίσα ρε τρύπιε....

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails