Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Τουλάχιστον εδώ μπορεί να πίνει!

Ποιοί είναι οι δημοφιλέστεροι λόγοι για να επισκεφθεί ένα αμερικανάκι 17 χρονών την Ιταλία; Είτε για διακοπές είτε για να δει κάποιον μεγάλο αδερφό του που σπουδάζει εκεί και στην έσχατη περίπτωση για μήνα του μέλιτος γιατί, ας το πάρουμε απόφαση, παντρεύονται και σε τέτοιες ηλικίες... Η περίπτωση του Τζέρεμι Τάιλερ όμως διαφέρει λιγάκι, καθώς ο μαθητής της β' λυκείου ενός χάι σκουλ του Σαν Ντιέγκο σκοπεύει να εγκαταλείψει τις ΗΠΑ πριν καν ενηλικιωθεί και να παίξει επαγγελματικό μπάσκετ στην Ευρώπη.

Βλέποντας τον κόσμο από τα 2,11 μ. και με τους σκάουτερ να τον προορίζουν ως το κορυφαίο πρόσπεκτ για τα ντραφτ του 2011, ο Τζέρεμι έχει ήδη προσεγγιστεί από τα κορυφαία κολεγιακά προγράμματα της χώρας, όπως το Κάνσας, το Ντιουκ, η Νορθ Καρολάινα και το Λούιβιλ του Ρικ Πιτίνο. Είναι δεδομένο ότι θα ενταχθεί στο τελευταίο την σεζόν 2010-20011. Μέχρι τότε όμως, το τοπικό Σαν Ντιέγκο Χάι είναι πολύ μικρό για να χωρέσει 211 εκατοστά και 125 κιλά μπασκετικού ταλέντου, χωρίς να υπολογίζουμε τις εκπληκτικές αθλητικές του ικανότητες και την ασυνήθιστη μπασκετική του ευφυία. Ο μικρός Τζέρεμι μαζί με τον πατέρα του, Τζέιμς, αποφάσισαν από κοινού πως είναι καλύτερο αν είναι ο νεαρός το μικρό ψάρι στη μεγάλη γυάλα παρά το... μοναδικό ψάρι μέσα σε μια γυάλα με γυρίνους!

Κάπου εκεί μπαίνει στην ιστορία μας ο Σόνι Βακάρο, Αμερικανοϊταλός ατζέντης με άφθονες άκρες όσον αφορά το μπάσκετ και στις δύο χώρες. Ο ίδιος άνθρωπος «χάρισε» πέρισυ στη Ρόμα τον πολυτάλαντο αλλά... σκράπα Μπράντον Τζένινγκς. Ο 19χρονος πόιντ γκαρντ είχε ήδη αποδεχτεί την πρόταση του κολεγίου της Αριζόνα, αλλά οι βαθμοί του δεν του επέτρεπαν να πάρει υποτροφία. Μοναδική λύση αποδείχτηκε η ομάδα της Αιώνιας Πόλης, όπου ο Ίμπυ Τζάαμπερ δεν τον άφηνε να χαρεί πολλά λεπτά στο παρκέ, με αποτέλεσμα το πείραμα να αποδειχτεί κοινώς... μάπα!

Φυσικά, βλέποντας τον Τάιλερ, μόνο ενθαρρυντικά μπορεί αν είναι τα νούμερα. 23 πόντοι, 15 ριμπάουντ και 8 τάπες την περσινή σεζόν, με τα νούμερα να αυξάνονται ακόμη περισσότερο την τρέχουσα, φαίνεται πως το Σαν Ντιέγκο «μικραίνει» για να χωρέσει τον ταλαντούχο φόργουορντ/σέντερ κάθε δευτερόλεπτο. Λαμβάνοντας υπόψιν τον χρυσό κανόνα που λέει πως ένας καλός ψηλός δεν μένει ποτέ χωρίς δουλειά, υπάρχει μεγαλύτερη αισιοδοξία για τον νυν κάτοικο Σαν Ντιέγκο ώστε να πετύχει στην ευρωπαϊκή του περιπέτεια, μαθαίνοντας παράλληλα πολλά χρήσιμα πράγματα που θα τον φέρουν (τουλάχιστον) ένα βήμα μπροστά σε σχέση με τους συνομιλήκους του την επόμενη φρέσμαν σεζόν του στο κολέγιο. Αν υπάρχει ένα έξτρα κίνητρο για την μετακίνησή του, ίσως είναι το ότι δεν υπάρχει όριο ηλικίας στο ποτό, εκτός φυσικά από το στοιχειώδες: 11! Τουλάχιστον, είναι εγγυημένο ότι ο μικρός Τζέρεμι Τάιλερ θα παίξει σε πολύ υψηλότερο επίπεδο, θα μάθει καινούρια πράγματα και θα αναπτύξει το παιχνίδι του, ενώ παράλληλα θα το διασκεδάσει και μάλιστα νόμιμα!

2 σχόλια:

saras13 είπε...

Kala i itali to exoun parakani me ta amerikanakia! Ti allo tha akousoume?

makis4gold είπε...

2.11 ke 17xronos?????? ti skata trone ekei sto America????????

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails