Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Δώσε θάρρος στον χωριάτη να σου ανέβει στο κρεβάτι

Όχι, σε αυτόν τον χώρο δεν θα αναμασήσουμε τα δελτία τύπου που μοιράζουν δεξιά και αριστερά οι παράγοντες που διοικούν το μπάσκετ από διάφορα πόστα. Βλέπετε κάποιες συμπεριφορές μας κάνουν θέλοντας να κοιτάξουμε και μη, να αλληθωρίζουμε από τα γεγονότα που διαδραματίζονται. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η γεμάτη στόμφο ανακοίνωση της ηγεσίας του ΕΣΑΚΕ, που έκανε τον γύρο των μπασκετικών ιστοσελίδων, σύμφωνα με την οποία ο κ. Οικονομίδης επιπλήττει τον Μπερτομέου διότι αφήνει να εννοηθεί ότι η σιωπή του προέδρου του ΕΣΑΚΕ ισοδυναμεί με αποδοχή του προτεινόμενου μοντέλου που προωθεί ο εκτελεστικός διευθυντής της Euroleague. Ξέρετε η (ένοχη) σιωπή, πολλές φορές στην Ελλάδα, δεν είναι δείγμα ούτε συγκατάθεσης ούτε κριτικής στάσης. Αντίθετα, απορρέει από την αδυναμία ορισμένων να ασκήσουν πολιτική και να στοιχειοθετήσουν υπεύθυνα μια θέση.

Κακά τα ψέματα: Ο ΕΣΑΚΕ είναι διακοσμητικός. Εδώ σφύριζε αδιάφορα στη διαμάχη Καβάλας - Δάφνης για το ποιός από τους δυο θα συμμετάσχει σ'ένα πρωτάθλημα, που ο ίδιος διοργανώνει! Εδώ έδωσε την έγκρισή του στη διεξαγωγή αγώνων σε απαράδεκτες εγκαταστάσεις. Εδώ δεν μπορεί να εξασφαλίσει κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, προκειμένου οι ομάδες να καταρτίσουν ένα βιώσιμο πλάνο και να προγραμματήσουν άρτια τις κινήσεις τους. Πφφφ... Ψιλά γράμματα! Μόλις, όμως, δυο ελληνικές ομάδες κατάφεραν να φτάσουν στο F4 και μια εξ'αυτών να το κατακτήσει, τότε ο κ. Οικονομίδης καμαρωτός - καμαρωτός έθεσε ως όρο την συμμετοχή a priori και τρίτης ελληνικής ομάδας στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ώστε να ανέβει στο άρμα Μπερτομέου. Λες και η παρουσία του Ολυμπιακού και Παναθηναϊκου οφείλεται στο δυνατό ελληνικό πρωτάθλημα... Προσωπικά μου θυμίζει μια σκηνή επαναλαμβανόμενη σε διάφορες ταινίες, όταν και κάποιος δύσμοιρος βρίσκεται στο έδαφος και δέχεται απανωτά χτυπήματα από μια συμμορία και αφού τον έχουν αποτελειώσει, πλησιάζει ο σπασίκλας της παρέας και του δίνει και αυτός μια σιγανή κλωτσιά - έτσι για να πει ότι βάρεσε και αυτός... Εντάξει πρόεδρε, μαζί σου! Να δούμε και εμείς τρίτο ελληνικό σύλλογο στην Euroleague, αλλά μήπως να θέσεις και εσύ κάποιες προϋποθέσεις στα της εγχώριας λίγκας, έτσι ώστε να μην γελάει και το παρδαλό κατσίκι με τον κάθε επίδοξο ευρωπαίο εκπρόσωπο...

9 σχόλια:

lsaris είπε...

Ωπα ωπα banou. Να προσέχουμε και τι λέμε...Συμφωνώ ότι ο ΕΣΑΚΕ είναι καθαρά διακοσμητικός...αλλά αυτά που λες πέρι 3ης ομάδας και θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι είναι το λιγότερο ειρωνικά και κακώς εσύ ειδικά τα γράφεις. Θυμήσου ότι πριν λίγα χρόνια που η ομάδα του ΟΣΦΠ ήταν του κλώτσου και του μπάτσου, είχε κλειστό συμβόλαιο με την Euroleague και γελούσε και ο κάθε πικραμένος. Οπότε, οπαδοί-φίλαθλοι της συγκεκριμένης ομάδας δε δικαιούνται να μιλούν για το συγκεκριμένο ζήτημα. Στο σπίτι του κρεμασμένου, δε μιλάνε για σχοινί. Ο Πανιώνιος φέτος δεν τα κατάφερε να περάσει στο ΤΟΡ16, πέρυσι και πρόπερσι ο Άρης το κατάφερε. Τι θέλεις να πεις για την τρίτη ομάδα? Αν είναι έτσι, να αφήσουμε τον ΠΑΟ και τον ΟΣΦΠ να κάνουν ότι θέλουν, να παίζουν όπου θέλουν και να ξέρουμε εμείς ότι δεν έχουμε κάποιο στόχο στο πρωτάθλημα.Θα κατεβαίνουμε μόνο και μόνο για την πλάκα μας.
Ας σοβαρευτούμε λιγάκι!!!

Ανώνυμος είπε...

Lsaris δε διαφωνώ με αυτό που λες, πως ο ΟΣΦΠ είχε μία πολύ άσχημη σεζόν στην Ευρωλίγκα η οποία δεν τον τιμά σίγουρα. Όταν όμως ο ΟΣΦΠ την περίοδο 2000-2001 ήταν εκ των ιδρυτών της διοργάνωσης, κάποιο άλλοι αναθεμάτιζαν και δήλωναν πίστη και υποταγή στο άρμα του κυρίου Γιώργου και της FIBA Europe. Οι ίδιοι σήμερα θέλουν να έχουν λόγο για τα πράγματα της Ευρωλίγκα...
Για μένα το ζήτημα δεν είναι αν η 3η ομάδα που θα βγει στην Ευρωλίγκα θα κάνει καλές εμφανίσεις. Το ζήτημα είναι αν το ελληνικό πρωτάθλημα συνολικά ως θεσμός, δικαιούται να ζητάει και τρίτο εγγυημένο συμβόλαιο. Είναι δυνατόν ένα πρωτάθλημα που επιτρέπει να γίνονται αγώνες σε γήπεδο όπως του Σπόρτινγκ και του Αιγάλεω να ζητάει τέτοια πράγματα; Είναι δυνατό ένα πρωτάθλημα που αποφασίζει για την τύχη ενός αγώνα (ΑΕΚ-Πανιώνιος) 5 μήνες μετά τη λήξη του να έχει τέτοιες απαιτήσεις; Είναι δυνατό ένα πρωτάθλημα που μέχρι και την 3η αγωνιστική του δεν έχει ξεκαθαρίσει ποια θα είναι η 14η ομάδα της Α1 (Καβάλα ή Δάφνη) να προβάλλει τέτοια αιτήματα; Είναι δυνατόν ένα πρωτάθλημα που στον τομέα του μαρκέτινγκ και της οργάνωσης είναι εκ των τελευταίων στην Ευρώπη να ζητάει και 3η ομάδα στην Ευρωλίγκα; Μάλλον όχι...
Όσον αφορά τα εγγυημένα συμβόλαιο των ΠΑΟ και ΟΣΦΠ, αυτά προφανώς και δεν έχουν σχέση με το επίπεδο του πρωταθλήματος. Η Ευρωλίγκα έχει κάποια κριτήρια τα οποία καλώς ή κακώς μόνο οι συγκεκριμένες ελληνικές ομάδες ικανοποιούν. Νομίζω ότι ως πρωτάθλημα πάντως παίρνουμε αυτό που δικαιούμαστε. Ο Banou δεν υποστηρίζει πως δεν πρέπει να υπάρχει και 3η ελληνική ομάδα στην Ευρωλίγκα. Λέει όμως ότι δε γίνεται να υπάρχει κλειστό συμβόλαιο και για τρίτη ελληνική ομάδα. Με την επερχόμενη κατάσταση νομίζω πως ούτε τα εθνικά πρωταθλήματα υποβαθμίζονται ούτε ΠΑΟ και ΟΣΦΠ κάνουν ότι θέλουν, όπως λες. Νομίζω πάντως ότι υπάρχει άγνοια (όχι από εσένα προσωπικά) σχετικά με το νέο μοντέλο που θέλει να επιβάλει ο Μπερτομέου.

lsaris είπε...

1.Το ότι ο ΟΣΦΠ ήταν εκ των ιδρυτών εμένα προσωπικά δε μου λέει τίποτα απολύτως. Με αυτή τη λογική ας κάνουμε ότι λέει ο ΟΣΦΠ. Να μην έχει κανένας άλλος λόγο. Δεν είναι έτσι. Μιλάς εκ του ασφαλούς Sixama. Αν έβγαινες τρίτος και δεν έμπαινες στη διοργάνωση θα είχες πολύ διαφορετική άποψη.
2.Το Ελληνικό πρωτάθλημα ως θεσμός...ΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ να ζητάει 3 εγγυημένο συμβόλαιο. Οι άνθρωποι που βρίσκονται στον ΕΣΑΚΕ μπορεί να είναι "λίγοι". Αυτό όμως δε λέει τίποτα. Ο θεσμός είναι θεσμός.
3.Αυτό που λές περι εγγυημένων συμβολαίων των δύο "μεγάλων" και ότι είναι οι μόνοι που τα πληρούν...είναι γνώμη σου. Σεβαστή αλλά εγώ δεν το πιστεύω. Υπάρχουν κι άλλες ομάδες απλά δεν έχουν τα εκατομμύρια που μπορούν να διαθέσουν οι δύο "μεγάλοι". Αν αυτό είναι το κριτήριο, συγγνώμη αλλά, κακώς οι υπόλοιπες ομάδες(κάποιες από αυτές) παίζουν σ'αυτό το πρωτάθλημα.
4. Προσωπική άποψη εκφράζω ότι αν γίνει αυτό, με μόνο δύο εγγυημένα συμβόλαια δηλαδή, τότε υποβαθμίζεται το Ελληνικό πρωτάθλημα. Γυρνάμε σε παλαιότερες εποχές. Δεν έχει η άλλη ομάδα ένα μεγαλύτερο κίνητρο να διαθέσει περισσότερα χρήματα, να κάνει καλύτερες κινήσεις και πολλά άλλα για να μπορέσει να παίξει στην Ευρωλίγκα. Έτσι λειτουργούν οι ομάδες, άσχετα αν κάποιοι από σας το έχετε ξεχάσει επειδή έχετε έναν Αγγελόπουλο ή έναν Γιαννακόπουλο που κάνει ότι θέλει και φέρνει όποιον θέλει!!!

Ανώνυμος είπε...

Εσένα μπορεί να μη σου λέει τίποτα το ότι ο ΟΣΦΠ πρωτοστάτησε στην ίδρυση της Ευρωλίγκα αλλά στους ανθρώπους της λέει πολλά. Καταρχάς κανείς δεν είπε να κάνουμε ότι λέει ο ΟΣΦΠ. Μάλλον αγνοείς ότι με το σχέδιο Μπερτομέου ο τρίτος δε βγαίνει εκτός διοργάνωσης αλλά πάει στα προκριματικά με άλλες 7 ομάδες. Πρόσεξε όμως! Ο τρίτος σε περίπτωση που οι 2 πρώτοι είναι ΟΣΦΠ και ΠΑΟ. Αν όμως π.χ. ο Άρης αποκλείσει τον ΠΑΟ στα ημιτελικά και παίξει τελικό με τον ΟΣΦΠ τότε παίζει Ευρωλίγκα κατευθείαν! Αυτό δηλαδή δεν είναι κίνητρο για ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα; Αυτό δεν είναι κίνητρο για να επενδύσεις περισσότερα χρήματα ώστε να ξεπεράσεις ΠΑΟ και ΟΣΦΠ στο ελληνικό πρωτάθλημα; Το μόνο που αλλάζει δηλαδή με λίγα λόγια με το νέο σχέδιο της Ευρωλίγκα είναι το ότι ο 3ος δεν παίζει απευθείας στη διοργάνωση. Στην περίπτωση βέβαια που ΠΑΟ και ΟΣΦΠ είναι οι δύο πρώτοι. Μάλλον έχεις λάθος ενημέρωση για το τι θα συμβαίνει ακριβώς από του χρόνου.
Νομίζω επίσης ότι δεν έχεις αντιληφθεί τι σημαίνει εγγυημένο συμβόλαιο. Εγγυημένο συμβόλαιο σημαίνει πως μια ομάδα ανεξαρτήτως της πορείας της στο πρωτάθλημα συμμετέχει στην Ευρωλίγκα της νέας σεζόν. Έστω δηλαδή ότι υπάρχουν 3 εγγυημένα συμβόλαια σε ΠΑΟ, ΟΣΦΠ και Άρη. Οι υπόλοιποι για ποιο λόγο θα αγωνίζονται στο πρωτάθλημα;Μ@λ@κες είναι; Δηλαδή τι κίνητρο θα έχουν; Είναι δυνατό να υποστηρίζεις ότι με 3 εγγυημένα συμβόλαια θα αναβαθμιστεί το πρωτάθλημα;;;
Τα κριτήρια της Ευρωλίγκα για ΠΑΟ και ΟΣΦΠ δεν είναι μόνο οικονομικά. Είναι η συνολική τους ιστορία στη διοργάνωση, η χωρητικότητα του γηπέδου, οι φίλαθλοι, το μάρκετινγκ και άλλα πολλά. Και δηλαδή ποιες άλλες ομάδες υπάρχουν εκτός των δύο που πληρούν τα κριτήρια της Ευρωλίγκα; Αν εξαιρέσεις τον Άρη, άντε και τον Πανιώνιο με το ζόρι, που έχουν μια ικανή μάζα φιλάθλων, ένα καλό γήπεδο και μια αξιόλογη ομάδα, όλοι οι άλλοι κάπου πάσχουν. Το Μαρούσι και ο Πανελλήνιος δεν έχουν κόσμο ενώ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ που διαθέτουν πολλούς φιλάθλους βρίσκονται στα πρόθυρα διάλυσης. Αν θέλουμε να διαπραγματευτούμε κάτι καλύτερο σαν χώρα πρέπει να βελτιώσουμε το επίπεδο του πρωταθλήματος μας σε όλους τους τομείς. Αγωνιστικό, οργανωτικό, διαφημιστικό κλπ. Πάντως νομίζω ότι το νέο σχέδιο της Ευρωλίγκα δεν αδικεί κανέναν. Η μόνη διαφορά που υπάρχει με το παλαιότερο καθεστώς είναι αυτή που σου εξήγησα παραπάνω.

banou είπε...

@ lsaris
Δεν αναφέρομαι στην ποιότητα κάποιας ομάδας αλλά στην ποιότητα του ελληνικού πρωταθλήματος. Και βάσει αυτού η συμμετοχή a priori και τρίτης ομάδας, όπως σωστά αναφέρει το Sixama, καθιστά την εγχώρια διοργάνωση τελείως περιττή, καθώς δεν θα υπάρχει λόγος ύπαρξής της λόγω απουσίας κινήτρων. Ο Μπερτομέου λέει ναι στην τρίτη θέση από Ελλάδα, αλλά προτείνει αν η ομάδα τερματίζει τρίτη στο πρωτάθλημα να δίνει προκριματικούς (όπως στο ποδοσφαιρικό Champions League) για την είσοδό της στους ομίλους της Euroleague, ενώ αν τερματίζει πρώτη ή δεύτερη, αφήνοντας εκτός τελικών έναν εκ των ΟΣΦΠ και ΠΑΟ (που έχουν εγγυημένα συμβόλαια) να προκρίνεται αυτόματα στους ομίλους της επόμενης περιόδου. Δε νομίζω να υποτιμά το ελληνικό πρωτάθλημα μια τέτοια αντιμετώπιση, τη στιγμή που ολόκληρη Ρωσία είχε φέτος μόνο την ΤΣΣΚΑ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Από την άλλη, ο κ. Οικονομίδης προσπαθεί να καρπωθεί την φετινή επιτυχία των δυο αιωνίων και να την αποδώσει στο ελληνικό πρωτάθλημα, τη διοργάνωση του οποίου ο ίδιος προϊσταται. Αυτό είναι το θέμα

lsaris είπε...

Κάτσε ρε Sixama.Πως να επενδύσει ο Άρης (και ο κάθε Άρης) τόσα χρήματα για να χτυπήσει τον ΠΑΟ ή τον ΟΣΦΠ?Είστε καλά ρε???Που να τα βρει??? Όλοι μας ξέρουμε ότι όταν μία ομάδα ξοδέψει ένα Χ ποσό, έρχεται ο ΠΑΟ και ο ΟΣΦΠ και βάζει το πενταπλάσιο. Αυτό που λες δεν γίνεται εκ των πραγμάτων. Όσο υπάρχουν φάρμακα δε γίνεται τίποτα!!! :-)))
Ξέρω τι είναι το εγγυημένο συμβόλαιο, μη στενοχωριέσαι. Γι'αυτό σου είπα και αυτά που είδες στο προηγούμενο σχόλιό μου. Για μένα ΔΕΝ θα πρέπει σε καμιά περίπτωση να υπάρχουν εγγυημένα συμβόλαια και οι 3 πρώτοι να πηγαίνουν απευθείας στην Ευρωλίγκα. Αυτό είναι κίνητρο. Ο άλλος αν βγει τρίτος,θα πηγαίνει στα προκριματικά και άρα δε θα ξέρει αν θα συμμετάσχει όντως στην Ευρωλίγκα οπότε είναι δύσκολο να επενδύσει τόσα πολλά.Αν ξέρει ότι θα είναι στους ομίλους, τότε ναι, να βάλει το χέρι βαθιά στην τσέπη. Αυτή είναι η άποψή μου.

serddd είπε...

Η άποψή μου είναι ότι το δίκαιο βρίσκεται κάπου στη μέση. Αφενός ο lsaris διαβάζοντας σχόλια του τύπου "να γελάει και το παρδαλό κατσίκι" στή θέση του "επίδοξου ευρωπαίου εκπροσώπου" έβαλε, και πολύ καλά έκανε, τον Άρη. Νομίζω οι περισσότεροι υγιώς σκεπτόμενοι λάτρεις αυτού του αθλήματος με την πορτοκαλί μπάλα, αναγνωρίζουν ότι μετά τους κόκκινους και τους πράσινους, οι οποίοι εκτός απο λαό και ιστορία, διαθέτουν και κάμποσα εκατομμύρια έρχεται ο Άρης ο οποίος εδώ και 4-5 χρόνια παλέυει να αναδειχθεί με δυνάμεις που αντλεί κατά κύριο λόγο απο τη φανέλα του και δεύτερο απο τον κόσμο του που αυτό το σπορ το λατρεύει (για λεφτά ούτε λόγος βεβαιώς βεβαίως).

Απο εκεί και πέρα θα συμφωνήσω ότι η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος που συμμετέχουν οι ομάδες μας είναι επιοικώς απαράδεκτη για πολλούς και διάφορους λόγους που αναφέρει ο banou στο άρθρο του. Θα διαφωνήσω όμως με το γεγονός ότι πρέπει να δίνονται κλειστά συμβόλαια γιατί κάποιοι στήριξαν ή όχι την Euroleague. Εμένα αυτό μου κάνει κάπως με "χαιδεμένους και παραπαίδια". Εσύ μας στήριξες "Έλα" εσύ όχι "κοπάνα την". Μάλλον κάποια στιγμή αυτό πρέπει να αλλάξει. Άλλωστε νομίζω ότι τουλάχιστον στην Ελλάδα οι Ολυμπιακός και Παναθηναικός κάθε άλλο παρά ανάγκη τα έχουν τα κλειστά συμβολαία, και τώρα αλλά και μετά απο πολλά χρόνια το ίδιο θα ισχύει.

Καλά θα κάνει ο ΕΣΑΚΕ απο το να προσπαθεί να κλείσει και άλλο κλειστό συμβόλαιο να προσπαθούσε να βάλει και άλλη Ελληνική ομάδα στην κορυφαία διασυλλογική οργάνωση.

Ανώνυμος είπε...

@ lsaris

Στο προηγούμενο σχόλιο σου δεν έλεγες αυτό. Έλεγες ακριβώς πως "με μόνο δύο εγγυημένα συμβόλαια δηλαδή, τότε υποβαθμίζεται το Ελληνικό πρωτάθλημα", σαν να υπονοούσες δηλαδή πως έπρεπε να υπάρχουν παραπάνω εγγυημένα συμβόλαια. Εγώ αυτό κατάλαβα τουλάχιστον. Να μην υπάρχουν καθόλου εγγυημένα συμβόλαια, ξέχασε το, δε γίνεται! Η Ευρωλίγκα δεν επιλέγει μονάχα με αγωνιστικά κριτήρια τις ομάδες της. Ο Οικονομίδης βέβαια δεν υποστηρίζει αυτό που λες εσύ, ότι δηλαδή δεν πρέπει να υπάρχουν εγγυημένα συμβόλαια. Ο Οικονομίδης δε δέχεται να δίνει προκριματικά ο 3ος του πρωταθλήματος, σε αυτό αντιδρά. Οι επενδύσεις για μένα δεν έχουν σχέση με τη συμμετοχή στην Ευρωλίγκα για έναν πολύ σημαντικό λόγο: Η ανταποδοτικότητα σε κέρδη της Ευρωλίγκα είναι ελάχιστη. Τα χρήματα από τα τηλεοπτικά είναι ασήμαντα και τα πριμ για διάκριση "της πλάκας". Σκέψου ότι ο ΠΑΟ για τη κατάκτηση του τροπαίου πριμοδοτήθηκε με το..."ιλιγγιώδες" ποσό των 50.000 ευρώ! Θέλω να σου πω δηλαδή πως και επενδύσεις να κάνει κάποιος πολύ δύσκολα θα τα βγάλει τα λεφτά του μέσω της συμμετοχής στην Ευρωλίγκα. Δεν είναι Champions League η Ευρωλίγκα, καμία σχέση με τα ποσά που διακινούνται εκεί. Το βασικό είναι οι ομάδες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα των ΟΣΦΠ και ΠΑΟ να αναζητήσουν εναλλακτικές πηγές εσόδων. Εδώ υπεισέρχεται ο ρόλος του ΕΣΑΚΕ που θα μπορούσε να βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση με διάφορους τρόπους προώθησης του προϊόντος, με την αναζήτηση χορηγών, με τη κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων κλπ. Στην Ισπανία π.χ. οι ομάδες επενδύουν σημαντικά ποσά γιατί έχουν πολλούς και καλούς χορηγούς, μεγάλα γήπεδα και πολλά έσοδα από εισιτήρια και όχι γιατί ξέρουν πως θα παίξουν στην Ευρωλίγκα. Η εκ των ουραγών Σαραγόσα έχει προπωλήσει 10.000 εισιτήρια διαρκείας από την αρχή της σεζόν. Μιλάμε για ομάδα που άνετα έμπαινε στην 6άδα του δικού μας πρωταθλήματος. Όλα αυτά εκεί συμβαίνουν γιατί η διοργανώτρια αρχή ασχολείται ουσιαστικά με την προώθηση του αθλήματος και την εμπορική διάσταση του μπάσκετ. Όχι όπως εδώ...

@ serddd

Στο ξεκίνημα της η Ευρωλίγκα στηρίχθηκε από κάποιες ομάδες και αυτό δε μπορεί να το αμελήσει, την ίδια ώρα που κάποιες άλλες ομάδες προσκυνούσαν το Βασιλακόπουλο και τη FIBA Europe. Αυτά δε γίνονται να ξεχαστούν. Τα κλειστά συμβόλαια επίσης δεν τα κλείνει ο ΕΣΑΚΕ. Τα διαπραγματεύεται απευθείας η Ευρωλίγκα με τις ομάδες. Για να μην πολυλογούμε όμως, επειδή η όλη κουβέντα γίνεται ουσιαστικά γύρω από τη 3η θέση και τα προκριματικά, μία είναι η λύση. Να βελτιωθεί το πρωτάθλημα αγωνιστικά, οργανωτικά και εμπορικά. Τότε θα μας αξιολογήσει διαφορετικά η Ευρωλίγκα και ενδεχομένως να μπορέσουμε να απαιτήσουμε περισσότερα πράγματα αλλά και να βάζουμε και άλλη ομάδα στη διοργάνωση χωρίς τα προκριματικά.

serddd είπε...

Δε θα διαφωνήσω σε πολλά απο αυτά που λες, αντιθέτως. Απλώς θα ήθελα να μάθω πόσες απο τις ομάδες που στήριξαν τότε την κίνηση της Euroleague συμμετέχουν σήμερα ή και κάθε χρόνο αλλά και πόσες απο αυτές που δεν τη στήριξαν επίσης. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι απο τη στιγμή που σκοπό έχουν να προβάλλουν θέαμα και να προωθήσουν την ομορφιά του Μπάσκετ το κριτήριο που αναφέρεις θα έπρεπε να είναι τελευταίο και όχι πρώτο. Για παράδειγμα αν είχε στηρίξει η Καβάλα και ο Κολοσσός Ρόδου (συμπαθέστατες ομάδες) κάθε χρόνο θα έπαιζε ο Γκαγκαλούδης Euroleague και θα τραγουδούσε devotion, devotion??? Νομίζω καταλαβαίνεις το σκεπτικό μου.

Όσον αφορά τα έσοδα απο τη συγκεκριμένη διοργάνωση είναι γνωστό ότι τα έσοδα που προέρχονται απο αυτή είναι γνωστό ότι είναι ελάχιστα. Αλλά μέσο αυτής δεν είναι καθόλου αμελητέα. Για τις ομάδες που συμμετέχουν σε ομίλους μιλάμε για ακόμη 7 αγώνες εντός έδρας, άρα και το πιθανότερο για ακόμη 7 sold out, εκτός του ότι είναι ισχυρό κίνητρο η euroleague στη διάθεση των εισητηρίων διαρκειάς, αλλά τι λέω!!!!! Τι να κάνεις στο Αλεξάνδρειο των 5500 θέσεων, όχι και πολλά :S

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails