Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Εστεμμένος «βασιλιάς»

Ήταν πάνω-κάτω γνωστό πως ο ΛεΜπρον Τζέιμς έτρεχε σχεδόν μόνος του στην κούρσα για το βραβείο του MVP της κανονικής περιόδου στο ΝΒΑ. Χάρη στη συμβολή του «βασιλιά» οι Καβαλίερς πέτυχαν το καλύτερο ρεκόρ σε ολόκληρο το πρωτάθλημα και «σκούπισαν» το Ντιτρόιτ με χαρακτηριστική ευκολία στον πρώτο γύρο των πλέι οφ. Την ίδια στιγμή, ο έτερος διεκδικητής του βραβείου Κόμπι Μπράιαντ έμοιαζε φέτος μια ταχύτητα πιο κάτω από τον καλό του εαυτό. Θες επειδή οι Λέικερς βρήκαν στηρίγματα και σε άλλους παίκτες, θες επειδή μοιάζουν λιγότερο εντυπωσιακοί σε σχέση με την περσινή σεζόν, ή στο τέλος τέλος επειδή έχασαν το απόλυτο ρεκόρ στην ουσία μέσα από τα χέρια τους, με τα ποσοστά του ηγέτη τους να πέφτουν αισθητά από πέρσι.

Αντίθετα, ο Τζέιμς ολοκλήρωσε μια σούπερ χρονιά, όντας ο πρώτος σκόρερ του Κλίβελαντ (28,4 πόντοι), ο πρώτος ριμπάουντερ (7,6), ο τέταρτος πασέρ (7,2) και ο όγδοος «κλέφτης» (1,7). Έγινε επίσης ο πρώτος παίκτης την ιστορία της ομάδας του Οχάιο που στέφεται MVP. Οι ενδείξεις, πάντως, είχαν οδηγήσει στο συγκεκριμένο γεγονός όλα αυτά τα χρόνια, από την πρώτη κιόλας σεζόν του στο ΝΒΑ, όπου αναδείχθηκε καλύτερος ρούκι, ενώ με το πέρασμα των χρόνων έσπαγε το ένα ρεκόρ σκοραρίσματος μετά το άλλο όντας ο νεαρότερος παίκτης που έχει φτάσει σε συγκεκριμένο αριθμό πόντων σε 5 διαφορετικές περιπτώσεις. Το ρεκόρ που πέτυχαν οι Καβς στην κανονική διάρκεια είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής στην ιστορία του συλλόγου και, σύμφωνα με το υπάρχον υλικό και τις δυνατότητες που έχει αυτό, μπορεί να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο τα επόμενα χρόνια. Ολ σταρ και στις 5 σεζόν του μέχρι στιγμής αν και μόλις στα 24 του χρόνια, το μέλλον δείχνει να μη χωράει κανέναν άλλον πέραν του «βασιλιά». Με τον νέο MVP στις τάξεις τους, οι Καβαλίερς πλέον πηγαίνουν με όλο το μομέντουμ του κόσμου προς τους τελικούς της Ανατολής και την κατάκτηση του πρωταθλήματος για το 2009.

1 σχόλιο:

KonTaz είπε...

Ο LeBron ήταν με διαφορά ο καλύτερος της regural season στο ΝΒΑ..Ο Kobe δεν ήταν καν στην διεκδίκηση αυτό του βραβείου, καθώς ακόμα και ο Wade με τον CP3 είχαν καλύτερα νούμερα από αυτόν...Να κάνω και μία ερώτηση??Ποιο νομίζεις θα είναι το ζευγάρι του τελικού και ποιος ο πρωταθλητης???

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails