Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

Wir fliegen nach Berlin

Ο κύριος που κρατάει το χρονόμετρο να πατήσει παρακαλώ το "STOP". 10 χρόνια μετά ο Ολυμπιακός ξαναδίνει το παρόν στο F4, ενώ σε μια άλλη χρονομέτρηση χρειάστηκαν να περάσουν 16 χρόνια για να φύγει από την έδρα της βασίλισσας με νίκη (καλάθι Σιγάλα at the buzzer). Μια παθιασμένη εμφάνιση, λοιπόν, ήταν αρκετή για να αναγκάσει τους αδελφοποιημένους με τον Παναθηναϊκό Ισπανούς να παγώσουν προς στιγμή και στη συνέχεια να επιδοθούν στην ελληνική συνήθεια της ρίψης κάθε λογής αντικειμένου προς τους νικητές. Ο κύριος αποδέκτης; Μα ο αρχηγός των ερυθρολεύκων Θοδωρής Παπαλουκάς, που απαντούσε στους μαδριλένους με χειρονομίες και ειρωνικές γκριμάτσες και το απολάμβανε με την ψυχή του. Το λέμε καιρό, άλλωστε: αυτά που κάνατε με την Εθνική σας, θα τα πληρώσετε σε διασυλλογικό επίπεδο!

Mπορεί ο Theo να παρελαύνει προς το 7ο συνεχόμενο F4, ωστόσο δεν αποτέλεσε τον άνθρωπο που έδειξε τον δρόμο της εξιλέωσης (path of redemption, που θα έλεγαν οι Αμερικάνοι και όχι μόνο...). Την δουλειά ανέλαβε στο πρώτο ημίχρονο η attraction του φετινού Ολυμπιακού, Josh Childress, που με άμυνες, ριμπάουντ και έχοντας σημαντική προσφορά σε όλους τους τομείς φρόντισε να κρύψει, σ' ένα βαθμό, την απουσία του Nikola Vujcic. Παράλληλα, ο Γιάννης Μπουρούσης, πραγματοποιώντας ηρωική εμφάνιση, παρέδιδε μαθήματα για το πώς θα πρέπει να παίζουν οι σύγχρονοι centers, κάνοντας πλάκα σε Ρέγιες, Βαν ντε Σπίγκελ και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις... Μπορεί, βέβαια, οι Ισπανοί να τον είχαν σημαδέψει στα pick 'n roll και με το transition να προσπαθούσαν να του βγάλουν τη γλώσσα, ωστόσο ο Καρδιτσιώτης δεν το έβαζε κάτω, σπαταλώντας πολύ από την σαμπάνια επιτυχίας του (=ιδρώτας, που τα βρίσκεις ρε Ιωάννου...). Τα κουράγια είναι όμως συγκεκριμένα και τα λεπτά 40... Αφού λοιπόν ο Βουγιούκας δεν μπορούσε να ανταποκριθεί, ο Γιαννάκης γύρισε το βλέμμα του στο βάθος του πάγκου, όπου και καθόταν ο ξεχασμένος Zoran Erceg. Ο νεαρός Σέρβος με καταγωγή από την Ερζεγοβίνη, όπως υποδηλώνει και το επίθετό του, φρόντισε να αρπάξει την ευκαιρία. 4/4 κρίσιμες βολές, πολύτιμα ριμπάουντ, πολύ ξύλο στην άμυνα και ένα τρίποντο φωτιά από το εγκλωβισμένο σε σώμα πενταριού shooting guard του Ολυμπιακού, σφράγισαν την παρουσία του και έστειλαν τους ερυθρόλευκους Βερολίνο! Adios merenges! Kein Spanisch mehr gesprochen - Wir fliegen nach Berlin! Καιρός να ξεσκονίσω και τα γερμανικά μου! Το ίδιο και ο έτερος γερμανομαθής του Greek Hoopz και υπεύθυνος για τα των πρασίνων Sof 3D! Olympiacos vs Panathinaikos, λοιπόν και επιστροφή στο μέλλον!

2 σχόλια:

makis4gold είπε...

polla bravo stin omada! 10 xronia meta final4 pali germania, alla afti ti fora kai me panathinaiko. to ena gouri anerei to allo. me nikola mesa den fovamai tipota pantos!

Red Duckling είπε...

ωραίο το blog my friend!
θα σε παρακολουθώ!
ειδικά στο μπάσκετ έχω αδυναμία μεγάλη...
δες εδω
http://redduckling.blogspot.com/2009/03/blog-post_7515.html

ps: σε έκανα add sto facebook, νομίζω ότι σωστά βρήκα ποιος είσαι!

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails