Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Hasta la vista babies

Η Ρεάλ, λοιπόν, κατάφερε να βρει τα ψυχικά αποθέματα και να σταθεί όρθια σε ένα παιχνίδι "do or die" για την ίδια, δείχνοντας στους ερυθρόλευκους υπερόπτες ότι η βασίλισσα έχει ακόμα σφυγμό. Από την άλλη, οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη πάτησαν το παρκέ του Βισταλέγκρε επαναπαυμένοι στις δάφνες του 2-0 και μοιραία έπαιξαν ρόλο κομπάρσου στο σκηνικό που είχαν στήσει οι μαδριλένοι. Τα επιμέρους σερί 11-0 και 22-4, που έτρεξε η Ρεάλ, προδιέθεταν για ολονύκτιο ανελέητο σφυροκόπημα με τους Μπούλοκ και Ρέγιες να κάνουν φανταστική εμφάνιση. Ωστόσο, οι ερυθρόλευκοι έκλεισαν σταδιακά την ψαλίδα για να ηττηθούν δίκαια στο τέλος, κάνοντας καταδικασμένες επιλογές. Ο Ολυμπιακός καλείται πλέον να ανασυνταχθεί και να κλείσει την σειρά στον τέταρτο αγώνα μέσα στη Μαδρίτη, προκειμένου να μην δώσει κανένα δικαίωμα στους Ισπανούς να μπουν στο κόλπο, αλλά και να θωρακίσει την ψυχολογία του ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Τίποτε δεν χάθηκε άλλωστε, με τις ομάδες να ανανεώνουν το ραντεβού τους για μεθαύριο στο ίδιο γήπεδο και τον πεισμωμένο Παπαλουκά να ψιθυρίζει στους μαδριλένους: "hasta la vista babies".

Τι θέλουμε να ξαναδούμε: τις ελπιδοφόρες εμφανίσεις των νεαρών Σέρβων και του αφάνα και το γεγονός ότι η ομάδα επέβαλε τον ρυθμό της σε εκτός έδρας αγώνα. Τι θέλουμε να ξεχάσουμε: τα αβίαστα και πάμπολλα λάθη, τα επιθετικά ριμπάουντ των μαδριλένων, τις χαμένες ελεύθερες βολές, την κακή απόδοση των Παπαλουκά, Χαλπερίν, Πάργκο, Γκριρ.

Τα σημαντικότερα από την χθεσινή αναμέτρηση αφορούν στα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν μετά το παιχνίδι. Οι Αγγελόπουλοι, λοιπόν, κατευθύνθηκαν στα αποδυτήρια κρατώντας ένα φαξ, το περιεχόμενο του οποίου κοινοποίησαν στο τεχνικό επιτελείο και τους παίκτες. Ο αποστολέας ήταν ο Σοφοκλής και το περιεχόμενο της επιστολής αφορούσε στην μεταμέλειά του για όλα όσα έκανε στο πρόσφατο παρελθόν και στην επιθυμία του να τεθεί στη διάθεση του κόουτς εφόσον αυτός το αποφασίσει. Ακολούθησε μίνι σύσκεψη των προέδρων με τον Γιαννάκη και συναποφασίστηκε να ζητηθεί από τον Σχορτσανίτη να ταξιδέψει στην ισπανική πρωτεύουσα, προκειμένου να συνδράμει στην κάλυψη της απουσίας του Βούιτσιτς. Αυτό βέβαια θα γίνει με κάποιους όρους, οι οποίοι θα αποτελέσουν ασφαλιστική δικλείδα για την προστασία της ομάδας και του ιδίου, αλλά και την αποφυγή μελλοντικών παρόμοιων παρεκτροπών. Η εξέλιξη της υπόθεσης αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Υ.Γ.: Όποια από τις ελληνικές ομάδες καταφέρει να κερδίσει, ενώ το παιχνίδι της καλύπτεται τηλεοπτικά από τον ΣΚΑΪ, αξίζει να σηκώσει το ευρωπαϊκό τρόπαιο!

4 σχόλια:

KonTaz είπε...

Η ομάδα χθες στο 1ο ημίχρονο απλά δεν βλεπόταν,θύμισε εποχές πολύ μακρινές..Στο 2ο ημίχρονο βελτιώθηκε κάπως η κατάσταση αλλά και πάλι είχαμε ΜΗΔΑΜΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στα σημαντικά σημεία.Το θέμα των βολών έχει καταντήσει γραφικό(το έχω επισημάνει και σε άλλα comments μου)και κάτι πρέπει να γίνει για αυτό..Σίγουρα επηρέασε ο τραυματισμός του βούισιτς αλλά όλοι ήταν χθες κάτω του μετρίου.Να σχολιάσω και κάτι ακόμα.Γιατί δεν του αρέσει του Γιαννάκη ο Τεόντοσιτς..Ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω,ελπίζω να με διαφωτίσεις banou....Υ.Γ Αυτό με τον σόφο από που το αλίευσες ρε θηρίο???Μπράβο γιατί κανένας δεν το έχει αναφέρει ακόμα(sites)Άμα ισχύει πάντως έίναι πολύ καλό ειδικά τώρα που ο βούισιτς δεν μπορεί να παίξει..Υ.Γ 2 Καλά το ΣΚΑΙ δεν την "παλεύει" με την καμία.Εικόνα,χάλια ο ήχος με καθυστέρηση κλπ...Συγχαρητήρια και στον ΠΑΟ για την εμφάνιση του χθες.. Υ.Γ 3 Για το άρθρο με τον φίλαθλο της παρτιζάν΄,άμα είδες τα πρώτα 2 match ήταν...χειρουργείο αν και δεν το χρειαζόταν η ΤΣΣΚΑ..Ο Μπερτομέου(ή όπως γράφεται τελοσπάντων)αλωνίζει....

ΚοnTaz07

banou είπε...

Για Τεόντοσιτς, όπως έχω επισημάνει σε πολλά άρθρα μου, δεν υπάρχει πολυτέλεια να καεί το πιο ελπιδοφόρο play maker της Ευρώπης.

Για Σοφοκλή διάβασε το σημερινό άρθρο :)

Ανώνυμος είπε...

btw:An o Rubio(Joventut) agwnizotane ston Olimpiako kai o Milos sth Joventut poio tha itane kata th gnwmh sou to pio elpidoforo 'play' sthn eurwph?????

banou είπε...

Αν ο Ρούπιο ανήκε στο ρόστερ του Ολυμπιακού θα γκρινιάζαμε ότι δεν έχει σουτ, ότι κάνει πολλά λάθη και άλλες τέτοιες ελληνινκές χαριτωμενιές. Από την άλλη ο Τεόντοσιτς θα ήταν βασικός στους καταλανούς.

Ρεαλιστικά τώρα: Το θέμα είναι ότι με τον Μίλος ακόμα ελπίζουμε, ενώ με τον Ρούμπιο ήδη ξέρουμε... Ίσως επειδή τον Ρούμπιο τον έχω δει ως βασικό στέλεχος σε Εθνική Ισπανίας και Μπανταλόνα να έχει περάσει στη συνείδησή μου ως έτοιμος παίκτης (όπως και είναι άλλωστε) και να έχω απωθήσει το γεγονός ότι είναι μόλις 18. Ο Μίλος από την άλλη, που πήρε τα πάντα με τις μικρές εθνικές ομάδες της Σερβίας, ήρθε στην Ελλάδα ως το δεύτερο πιο ελπιδοφόρο play, λοιπόν. Αντιγράφω από το site της ΦΙΜΠΑ.

The second place finisher Teodosic also had an impressive year leading Serbia to gold at the Under-20 European Championship Men and playing a significant role in the senior team's efforts at EuroBasket 2007 in Spain.

Young Men Poy

1. Ricky Rubio, Spain
2. Milos Teodosic, Serbia
3. Marco Belinelli, Italy
4. Konstantinos Koufos, Greece
5. Danilo Gallinari, Italy
6. Milan Macvan, Serbia
7 Nicolas Batum, France
8. Alexey Shved, Russia
9. Vladimir Dasic, Montenegro
10. Mladen Jeremic, Serbia

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails