Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Δημιούργησε προσδοκίες...

Αυτή η Εθνική κερδίζει με το σπαθί της τον τίτλο ενός εκ των φαβορί για τα μετάλλια. Όχι στα χαρτιά, όπως άφηνε να εννοηθεί η Ομοσπονδία, αλλά βάση απόδοσης μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Πώς όχι άλλωστε μετά την εκπληκτική εικόνα που παρουσίασε στο κρας τεστ του ομίλου. Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα έμοιαζε σαν αδάμαστο άλογο, που δεν μπορούσε να χαλιναγωγηθεί με τίποτα, παρά τις απελπισμένες προσπάθειες των Κροατών. Το αγαπημένο χαμηλό σχήμα και συγκεκριμένα η συνύπαρξη των Ζήση, Καλαμπόκη και Καλάθη στο παρκέ προκάλεσε τρικυμία στους παίκτες του Ρέπεσα. Μάλιστα ο Νίκος Ζήσης αποτέλεσε τον εγκέφαλο της ομάδας, πραγματοποιώντας ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ εμφάνιση και κλείνοντας παράλληλα πολλά στόματα, που έκαναν λόγο για τελειωμένο παίκτη και παλαίμαχο εγλωβισμένο σε σώμα 25άρη. Μυαλωμένες κινήσεις, απέριττες ενέργειες, εύστοχες προσπάθειες και νοικοκυρεμένη οργάνωση ήταν τα στοιχεία που χαρακτήριζαν το παιχνίδι του και έκαναν τον αντίπαλο προπονητή να προβληματίζεται, μιας και θεωρούσε δεδομένη την υπεροχή της ομάδας του σε γκαρντ. Όταν μάλιστα το παιχνίδι της Εθνικής απλωνόταν με ζηλευτό τρόπο και μέσα στη ρακέτα, όπου ο Γιάννης Μπουρούσης είχε στήσει γλέντι, τότε το φύλλο στατιστικής αποτελεί το τελευταίο τεκμήριο για να καταλάβουν οι της Hrvatska πώς έγραψε το 52 στο παθητικό τους, σε ένα μόλις ημίχρονο. Ωστόσο, το αποτελεσματικό τρανζίσιον, τα πικ ν ρολ στους σημαδεμένους αργούς Κροάτες σέντερ, οι υποδειγματικές περιστροφές και η σκληρή άμυνα δεν μπορούν να αποτυπωθούν σε ένα φύλλο με νούμερα. Και αποτέλεσαν κομβικά στοιχεία για την άνετη επικράτηση της Εθνικής. Στο δεύτερο ημίχρονο, παίχτηκε απλώς μπάσκετ σκοπιμότητας, με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να συντηρεί μια διαφορά ασφαλείας και να αρκείται στην κατάκτηση της νίκης. Μιας πολύ σημαντικής νίκης, έτσι όπως εξελίχθηκε ο όμιλος, μιας και η Ελλάδα τερματίζει πρώτη και ντεμονστράρει τις δυο νίκες στον όμιλο της επόμενης φάσης. Ως εκ τούτου το αυριανό παιχνίδι με το αποκλεισμένο Ισραήλ είναι αδιάφορο και αποτελεί μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για να πάρουν ανάσες οι διεθνείς που τραβάνε το κάρο.

Υ.Γ.: Η Ομοσπονδία θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά να προσλάβει μερίδα των Σκοπιανών οπαδών και για τους επόμενους αγώνες της Εθνικής. Οι δυο τελευταίες αναμετρήσεις υπέδειξαν τους γείτονες φιλάθλους ως το απόλυτο γούρι. Κάνουν το κομμάτι τους και λίγο σαματά στις εξέδρες, τσιτώνουν τους διεθνείς, οι οποίοι με την σειρά τους ανταποδίδουν με ψυχωμένο μπάσκετ. Αυτό θα πει χημεία...

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ο απόλυτος σχολιασμός, μπράβο παιδιά για όσα κάνετε

NasosP είπε...

Δηλαδή, (μετά την πατάτα με το Ζήση), ο Ολυμπιακός δε θα ξανα-είχε θέση στο roster του για τον Καλαμπόκη;

serddd είπε...

Μπράβο ρε Μπανού... Σε καμαρώνω :Ρ Πράγματι σπουδαία νίκη. Αλλά θέλω να σου κάνω μια ερώτηση για τη συνέχεια του τουρνουά.
Σχηματίζεται ένας καινούριος όμιλος με τους 3 που περνάνε απο 'Α όμιλο και τους 3 που περνάνε απο ΄Β όμιλο...Μεταφέρουμε τους βαθμούς που συγκεντρώσαμε εναντίον των Σκοπίων και Κροατίας και στον όμιλο τον καινούριο παίζουμε εναντίον των 3 καινούριων μόνο? ή εναντίον όλων πάλι? (χλωμο το δεύτερο νομίζω). Και μετά περνάνε 4 που παίζουν σταυρωτά με τους 4 του άλλου ομίλου. Έτσι??? ή κάτι χάνω?

banou είπε...

@ Anonymous
Να 'σαι καλά φιλαράκι!

@NasosP
Καλή ερώτηση... Ή έστω του Τσαλδάρη να προσθέσω για να γεμίσει η περιφέρεια

@serddd
Αφού το έχεις! Παίζουμε μόνο εναντίον των αντιπάλων του Β' ομίλου. Μετά κανονικά χιαστί: Ο 1ος με τον 4ο του άλλου ομίλου, ο 2ος με τον 3ο κοκ

Ανώνυμος είπε...

@NasosP & Banou
Εγώ λέω ότι την τελευταία θέση στην περιφέρεια θα είναι του Παπανικολάου την καινούρια χρονιά..

Eddie είπε...

Βασικα μπορουμε να τερματισουμε αηττητοι και τον αλλον ομιλο. Γαλλια, Γερμανια και Ρωσια ειναι ομαδες που τις εχουμε και δεν φοβιζουν σε καμια περιπτωση! Μετα το περας των 2 πρωτων αγωνιστικων νομιζω οτι η γευση που αφηνει το Ευρωμπασκετ ειναι οτι η Εθνικη μπορει και το χρυσο. Μακραν οι πιο πειστικες εμφανισεις. Ισπανοι και Λιθουανοι εμφανιζονται κατωτεροι των προδοκιων! Πως θα γινει να μαγειρεψουν αποψε οι Σερβοι με τους Αγγλους το αποτελεσμα και να κατσουν να χασουν με 9 ποντους για να μεινει εκτος η Ισπανια!!!???

Ανώνυμος είπε...

@Anonymous
Αραγε η αποκτηση του Παπανικολαου λυνει τα προβληματα της περιφερειας;;;

Rex7 είπε...

banou ginetai afto pou leei o Eddie? na meinoun ekso oi Ispanoi???

banou είπε...

@Anonymous September 9, 2009 12:43 PM
Νομίζω ότι ο NasosP αναφέρεται σε παίκτη περιφέρειας ικανό να βοηθάει σε συγκεκριμένα κομμάτια του παιχνιδιού (βοήθεια στην οργάνωση και στο κατέβασμα, αξιόπιστο σουτ). Από την άλλη, ο Παπανικολάου αποτελεί εξαιρετικό παίκτη και θα ήταν ιδανική λύση για back up στο 3! Αρκεί μόνο να πάρει χρόνο συμμετοχής και να μην τον μασκαρέψουν ως μοντέρνο 4άρι... Όμως, άλλη η χρησιμότητα του Παπανικολάου και άλλη ενός κοντού και αναλώσιμου γκαρντ στην περιφέρεια.

@Eddie
Συμφωνώ ότι μπορεί να φτάσει μέχρι τα νοκ άουτ παιχνίδια ατσαλάκωτη η Εθνική. Φαντάζεσαι όμως να κάτσει στους προημιτελικούς καμιά Λιθουανία; Εφιάλτης... Οι Ισπανοί θα συνέλθουν. Δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτό το χάλι!

@Anonymous September 9, 2009 1:58 PM
Έτσι είναι... Ελπίζω να σε κάλυψα με την παραπάνω τοποθέτηση!

@Rex7
Γίνεται! Πώς δεν γίνεται... Αλλά το θεωρώ απίθανο γιατί μπορεί να μπει σε μπελάδες και η Σερβία! Ο Ίβκοβιτς δεν διακινδυνεύει να χαλάσουν οι ισορροπίες και δεν θα έμπαινε ποτέ σε τέτοια λογική! Πάντως αν κάποιοι από το ευρωπαιϊκό μπασκετικό στερέωμα θα έκαναν μια τέτοια απόπειρα, θα ήταν οι Σέρβοι...

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails