Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Τα σχέδια του Τζόρντι (Μέρος 3ο)

Η Ευρωλίγκα αποφάσισε επιτέλους να ανοίξει τα χαρτιά της σχετικά με τη μορφή που θα έχει η διοργάνωση από τη νέα χρονιά. Μόλις χθες, δημοσιεύθηκε στο επίσημο site της διοργάνωσης μια παρουσίαση της πρότασης Μπερτομέου σε 6 συνολικά γλώσσες, μεταξύ των οποίων και η ελληνική. Βέβαια, δεν διευκρινίζεται αν το συγκεκριμένο σχέδιο θα ισχύσει σίγουρα ή θα συζητηθεί σε νέα γενική συνέλευση, εκτιμώ όμως πως το γεγονός της δημοσιοποίησης του σχεδίου, είναι ενδεικτικό για τις προθέσεις των παραγόντων της Ευρωλίγκα. Την παρουσίαση του πλάνου Μπερτομέου για την τριετία 2009-2012, μπορείτε να την παρακολουθήσετε από εδώ.

Ας δούμε με βάση το συγκεκριμένο σύστημα, ποιες ομάδες θα αγωνιστούν στην επόμενη Ευρωλίγκα αλλά και τον πίνακα με βάση τον οποίο προκύπτουν οι ομάδες με τα ετήσια συμβόλαια καθώς και αυτές των προκριματικών. Με bold είναι οι ομάδες που εξασφαλίζουν ετήσιο συμβόλαιο στη διοργάνωση ενώ με πλάγια γράμματα αυτές που θα παίξουν στα προκριματικά.

Κλειστό συμβόλαιο (Τύπου Α): Μπαρτσελόνα, Ταού, Ρεάλ, Μάλαγα (Ισπανία), Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός (Ελλάδα), Σιένα, Ρόμα (Ιταλία), Εφές Πίλσεν, Ούλκερ (Τουρκία), Ζαλγκίρις (Λιθουανία), Μακάμπι (Ισραήλ), ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία).

Ετήσιο συμβόλαιο (Τύπου Β): Πρωταθλήτρια Γαλλίας, Παρτιζάν (Σερβία), Πρωταθλήτρια Κροατίας, Ολύμπια Λιουμπλιάνας (Σλοβενία), Πρωταθλήτρια Γερμανίας, Πρόκομ (Πολωνία), Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία), Κίμκι (Ρωσία).

Ετήσιο συμβόλαιο
(Τύπου Γ-Νικητής Eurocup): Λιέτουβος Ρίτας (Λιθουανία)


Προκριματικά:
Βιλερμπάν (Γαλλία), Μπένετον Τρεβίζο (Ιταλία), Μαρούσι (Ελλάδα), Πρωταθλήτρια Βελγίου, Βέντσπιλς (Λετονία), Αζόβμας (Ουκρανία), Ερυθρός Αστέρας (Σερβία), 8η ομάδα (Wild Card).



ΧΩΡΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΦΙΝΑΛΙΣΤ ΤΡΙΤΟΣ
Ισπανία x x x
Ιταλία x 7 (Αρμάνι Μιλάνο) 10 (Μπένετον Τρεβίζο)
Ελλάδα x x 11 (Μαρούσι)
Ρωσία x 8 (Κίμκι)
Γαλλία 1 (Ορλεάνη ή Λεμάν ή Νανσί ή Βιλερμπάν) 9 (Βιλερμπάν)
Τουρκία x x
Λιθουανία x x
Σερβία 2 (Παρτιζάν) 15 (Ερυθρός Αστέρας)
Κροατία 3 (Τσιμπόνα ή Ζαντάρ) 16 (Τσιμπόνα ή Ζαντάρ)
Σλοβενία 4 (Ολύμπια Λιουμπλιάνας)

Γερμανία 5 (Βόννη ή Μπάμπεργκ ή Άλμπα ή Όλντενμπουργκ)

Πολωνία 6 (Πρόκομ)

Βέλγιο 12 (Σαρλερουά ή Μονς)

Λετονία 13 (Βέντσπιλς)

Ουκρανία 14 (Αζόβμας)

Ισραήλ χ

Τσεχία 17 (Νίμπουρκ)

Ολλανδία 18 (Άμστερνταμ)


Related Posts with Thumbnails