Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Αγγαρεία ή ευκαιρία;

Μεσογειακή ομάδα ανδρών. Μια "ριγμένη" ομάδα, αφού συγκροτείται για να συμμετάσχει σε μια εκ των πραγμάτων υποβαθμισμένη διοργάνωση με ελάχιστη προβολή. Πόσοι άραγε γνωρίζουν που θα πραγματοποιηθούν φέτος οι Μεσογειακοί αγώνες*; Συνήθως την συγκεκριμένη ομάδα την στελεχώνουν νεαροί παγκίτες των επαγγελματικών πρωταθλημάτων και αιώνια ταλέντα που ζητούν ευκαιρία για λίγο θόρυβο (μια εξαίρεση ήταν η ομάδα του 2001 με τους Σπανούλη, Ζήση, Ταπούτο, κλπ, που τελικά κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο). Γι'αυτό και όταν νεαροί Έλληνες με ουσιαστική συμμετοχή στις ομάδες τους, ακούνε προορισμό μέσω της Μεσογείων, την κάνουν από Κατεχάκη και κατευθύνονται είτε για κάποια άλλη Εθνική ομάδα είτε για παραλίες με πλούσια αμμουδιά. Όπως και να έχει, Εθνική ομάδα είναι και αυτή και κάποιος πρέπει να την υποστηρίξει. Έτσι, λοιπόν, ο κλήρος έπεσε για φέτος στους: Θεοφάνη Κουμπούρα (Μαρούσι), Δημήτρη Καλαϊτζίδη (Πανελλήνιος), Δημήτρη Καραδολάμη (Άρης), Αλέξανδρο Κυρίτση (ΠΑΟΚ), Δημήτρη Λόλα (Καβάλα), Ιγκόρ Μιλόσεβιτς (Ολυμπιακός), Δημήτρη Μαυροειδή (Μαρούσι), Σταύρο Τουτζιαράκη (Μαρούσι), Νίκο Παπανικολάου (Ηλυσιακός), Ίαν Βουγιούκα (Ολυμπιακός), Πέτρο Νοέα (Μαρούσι) και Γάιο Σκορδίλη (Άρης). Καθόλου άσχημα ονόματα για τέτοια αγγαρεία...

Ήδη το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έδωσε κάποιους αγώνες στη Μπιέλα της Ιταλίας, προκειμένου να δεθεί το σύνολο και να ζυμωθούν στην φιλοσοφία του Ομοσπονδιακού προπονητή Γιάννη Γιαννόπουλου και του συνεργάτη του Νίκου Σειραγάκη. Ο απολογισμός του τουρνουά ήταν θετικός, καθώς η Εθνική κατέκτησε δυο ροζ φύλλα αγώνα απέναντι σε Ιταλία (79-67) και Ιορδανία (78-75), ενώ γνώρισε την ήττα στην αυλαία του τουρνουά από τους Κροάτες (70-81).

Πλέον η ομάδα έχει μπει στην τελική ευθεία για την πολυσυζητημένη διοργάνωση. Σε αυτήν συμμετέχουν 9 Ομάδες χωρισμένες σε 2 Ομίλους:
Α’ Όμιλος : Ελλάδα, Μαρόκο, Κροατία, Σερβία
Β’ Όμιλος: Τουρκία, Ιταλία, Αλβανία, Μαυροβούνιο, Λιβύη

Το πρόγραμμα των αγώνων της Εθνικής ομάδας Ανδρών είναι:
Α ΦΑΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
28/06/2009 ΕΛΛΑΔΑ-ΣΕΡΒΙΑ
29/06/2009 ΕΛΛΑΔΑ-ΚΡΟΑΤΙΑ
30/06/2009 ΕΛΛΑΔΑ-ΜΑΡΟΚΟ

Επειδή πλάνα από την συγκεκριμένη Εθνική μάλλον δύσκολα θα δουν το φως της δημοσιότητας, το Greek Hoopz σας παρουσιάζει στιγμές από το φιλικό με την Εθνική Ιταλίας.


*Οι Αγώνες θα διεξαχθούν στην Πεσκάρα της Ιταλίας

1 σχόλιο:

O Giatros Sas είπε...

poli oreo arthro kai video bravo :)

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails