Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

"Δώσε και σε μένα μπάρμπα..."

Στο φετινό draft του ΝΒΑ, η ομάδα που συγκέντρωσε τα περισσότερα βλέμματα ήταν δίχως αμφιβολία οι Minnesota Timberwolves. Αν και οι LA Clippers είχαν την τύχη να επιλέξουν πρώτοι, διαλέγοντας φυσικά τον εκπληκτικό Blake Griffin, οι "Λύκοι" ήταν η ομάδα με τα περισσότερα draft picks στη διαδικασία που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής. Η ομάδα της Minnesota έκανε συνολικά έξι επιλογές, με τις τέσσερις εξ αυτών, να ανήκουν στον πρώτο γύρο! Προφανής λοιπόν η προσπάθεια των Timberwolves να ξαναχτίσουν την ομάδα τους από την αρχή. Άλλωστε οι πολλές επιλογές στο φετινό draft, ήταν ένας από τους βασικούς στόχους του ιδιοκτήτη της ομάδας Glen Taylor. Αυτό αποσκοπούσαν και οι αρκετές ανταλλαγές παικτών την τελευταία διετία, οι οποίες συνήθως είχαν ως αντάλλαγμα μια επιλογή στον πρώτο γύρο των επερχόμενων draft.

Έχει ενδιαφέρον να δούμε, τι
επιλογές έκαναν οι Timberwolves. Οι τέσσερις λοιπόν από τους έξι παίκτες που επέλεξαν, αγωνίζονται στη θέση του point guard! Και μάλιστα είναι όλοι τους αρκετά καλοί παίκτες! Ξεκινάμε από το νούμερο 5 του draft, όπου οι Wolves επέλεξαν το παιδί "θαύμα" του ισπανικού μπάσκετ, Ricky Rubio. Έπειτα, μια θέση πιο κάτω, η ομάδα της Minnesota, ύστερα από ανταλλαγή με τους Wizards, επέλεξε τον "δαιμόνιο" play maker του Syracuse, Jonny Flynn. Υπάρχει όμως και συνέχεια... Στο νούμερο 18, οι "Λύκοι" επέλεξαν τον εξαιρετικό οργανωτή και "εγκέφαλο" των φετινών πρωταθλητών του NCAA, North Carolina Tar Heels, τον Ty Lawson. Το "καρέ του άσσου" συμπληρώθηκε, με την επιλογή του "δικού μας" Nick Kalathes, στο δεύτερο γύρο και στο νούμερο 45 συνολικά. Αν προσθέσουμε στην παραπάνω τετράδα και τον νυν play maker της ομάδας, Sebastian Telfair, τότε παρατηρούμε ότι ξαφνικά οι Timberwolves βρέθηκαν να έχουν τα δικαιώματα πέντε πολύ καλών point guard, οι οποίοι, πλην του Kalathes, είναι ικανοί να αγωνιστούν βασικοί στο NBA.

Σαν πολλά point guard να μάζεψε λοιπόν η Minnesota... Δεν κοιτάει να
βοηθήσει κάτι ψυχές στην απέναντι άκρη του Ατλαντικού, οι οποίες τα έχουνε βρει σκούρα στο ψάξιμο για τη συγκεκριμένη θέση; "Χαλάει" του Χόλντεν, δεν πωλούνται οι Πριτζιόνι και Τζάαμπερ, ανανεώνει ο Κουκ και πάει λέγοντας... Μήπως λοιπόν ο Αγγελόπουλος πρέπει να ζητήσει τη συνδρομή του Glen Taylor; Προφανώς αστειεύομαι! Άλλωστε, πέραν του γεγονότος πως ο Kalathes θα αγωνίζεται του χρόνου στον Παναθηναϊκό, οι Mavericks έσπευσαν ήδη να προσφέρουν ανταλλάγματα για να πάρουν τα δικαιώματά του. Το ίδιο ισχύει και για τον Lawson, ο οποίος βρίσκεται καθ' οδόν προς το Denver. Με Flynn, Rubio και Telfair, οι Wolves καλύπτουν και με το παραπάνω τη νευραλγική θέση του άσσου. Αντίθετα στο λιμάνι, για την ώρα ο μόνος σίγουρος για του χρόνου είναι ο Θοδωρής Παπαλουκάς. Και οι επιλογές της αγοράς όλο και λιγοστεύουν... Άσε που εδώ δεν υπάρχει και draft...

Related Posts with Thumbnails