Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Το Μαρούσι στην...Ευρωβουλή!

Το γλέντι στα βόρεια προάστια ακόμα να κοπάσει... Το Μαρούσι γιορτάζει από χθες το βράδυ τη μεγαλύτερη του επιτυχία, μαζί με την κατάκτηση του κυπέλλου Σαπόρτα το 2001, την έξοδο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση για πρώτη φορά στην ιστορία του! Είναι αναμφισβήτητα μια τεράστια επιτυχία της ομάδας του Σούλη Μαρκόπουλου καθώς συνδυάστηκε με "σπάσιμο" της έδρας του Άρη και μια προσωπική δικαίωση για τον ίδιο τον κόουτς, τον οποίο ο γράφων θεωρεί ως τον πλέον επιτυχημένο Έλληνα προπονητή της τελευταίας τριετίας. Ποια ήταν τα κλειδιά όμως που οδήγησαν την ομάδα του Αμαρουσίου στο χθεσινό θρίαμβο;

1. O Τζαρόντ Στίβενσον, ο οποίος ήταν ο ηγέτης της ομάδας του Αμαρουσίου σημειώνοντας 25 πόντους με 6 τρίποντα!

2. Tο πείσμα και η θέληση που έδειξαν οι παίκτες και ο προπονητής της ομάδας, οι οποίοι αν και βρέθηκαν ακόμα και 11 πόντους πίσω στο σκορ, 4' και 30'' πριν τη λήξη, δεν παράτησαν σε καμία περίπτωση το παιχνίδι.

3. H αδυναμία του Άρη να διατηρήσει το +11 (70-59), με το οποίο προηγήθηκε 4' και 30'' πριν τη λήξη του αγώνα. Μια αδυναμία που εκφράστηκε με λανθασμένες επιθετικές ενέργειες στο χρονικό διάστημα που απέμενε και με εντελώς άστοχες επιλογές παικτών από τους οποίους οι Θεσσαλονικείς περίμεναν να πάρουν την ομάδα στις πλάτες τους στα τελευταία κρίσιμα λεπτά (Κλαρκ).

Η σεζόν ολοκληρώνεται με τον πιο ιδανικό τρόπο για το Μαρούσι αλλά και με τον πλέον καταστροφικό για τον Άρη. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είδε το μεγάλο στόχο της χρονιάς, για τον οποίο θυσίασε τόσο την πορεία στο Eurocup όσο και στο θεσμό του κυπέλλου, να χάνεται άδοξα μέσα σε ένα κατάμεστο Αλεξάνδρειο. Πραγματικά τραγική η κατάληξη της σεζόν για την ομάδα του Ματσόν, η οποία είχε επικεντρώσει όλη της την προσπάθεια στην κατάκτηση της 3ης προνομιούχου θέσης.

Από την άλλη το Μαρούσι, έχει κάθε δικαίωμα να πανηγυρίζει αλλά θα πρέπει να προβληματίζεται για το μέλλον του. Αργά χθες το βράδυ ο Άρης Βωβός διέψευσε τα σενάρια που τον ήθελαν να αποχωρεί από το σύλλογο και να διαλύει ουσιαστικά την ομάδα. Τόνισε όμως, πως για να είναι το Μαρούσι ανταγωνιστικό και τη νέα χρονιά, θα χρειαστεί η βοήθεια επιπλέον χορηγών και επιχειρηματιών. Η εκτίμηση μου είναι πως καλό θα είναι να κρατήσουμε μια "πισινή" για το ποια θα είναι τελικά η ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στα προκριματικά της Ευρωλίγκα...

Κλείνοντας, ας δούμε πως έχει διαμορφωθεί ο πίνακας από τον οποίο προκύπτουν οι ομάδες που θα αγωνιστούν τόσο απευθείας στην Ευρωλίγκα όσο και στα προκριματικά της διοργάνωσης, αν ισχύσει φυσικά το σχέδιο του Τζόρντι Μπερτομέου. Με bold είναι οι ομάδες που εξασφαλίζουν ετήσιο συμβόλαια στη διοργάνωση ενώ με πλάγια γράμματα αυτές που θα παίξουν στα προκριματικά.

ΧΩΡΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΦΙΝΑΛΙΣΤ ΤΡΙΤΟΣ
Ισπανία x x x
Ιταλία x 7 (Αρμάνι Μιλάνο ή Μπιέλα) 10 (Μπένετον Τρεβίζο)
Ελλάδα x x 11 (Μαρούσι)
Ρωσία x 8 (Κίμκι)

Γαλλία 1
9 (Βιλερμπάν)

Τουρκία x x

Λιθουανία x x

Σερβία 2 (Παρτιζάν) 15 (Ερυθρός Αστέρας)

Κροατία 3 16

Σλοβενία 4 (Ολύμπια Λιουμπλιάνας)


Γερμανία 5


Πολωνία 6 (Πρόκομ)


Βέλγιο 12 (Σαρλερουά ή Μονς)



Λετονία 13 (Βέντσπιλς)


Ουκρανία 14 (Αζόβμας)


Ισραήλ χ


Τσεχία 17 (Νίμπουρκ)


Ολλανδία 18 (Άμστερνταμ)



1 σχόλιο:

Serddd είπε...

Πραγματικά τι να πει κανείς.... Θα συμφωνήσω σε όλα που λες. Απλά κάθομαι μέσα στη στεναχώρια μου και σκέφτομαι πόσο πόρνη είναι η μπάλα. Το έχουν πει πολλοί αυτό μέχρι σήμερα αλλά υπάρχουν αγώνες που το επιβεβαιώνουν στο έπακρο. Η διαφορά απο το +11 έπεσε σε 1 λεπτό στο +2 με 3 τρίποντα εκ των οποίων τα 2 μπήκαν μέσα με ταμπλό. Οι προσπάθειες που έπερναν οι παίκτες του Αμαρουσίου κάθε άλλο παρά ορθές τις έλεγες εκείνη την ώρα....και όμως η πόρνη έμπαινε μέσα. Στην αντίθετη πλευρά οι παίκτες της ομάδας μου τους έβλεπες να προσπαθούν να βάλουν καλάθι λες και τους είχαν πει " η διαφορά πρέπει να φτάσει τα επίπεδα του προηγούμενου αγώνα" (στο +25). Τι άλλο να πω δεν ξέρω. Λες και μας έχει χέσει ο Θεός φέτος... Βέβαια αν μπαίνανε τα σουτ του Κίκι όλα θα ήτανε διαφορετικά τώρα και θα αναλύαμε πως ο Άρης με ένα πολύ μέτριο μπάτζετ, για το όνομά του, κατάφερε και έκανε μια πολύ καλή χρονιά....αλλά είπαμε....ΠΟΡΝΗ ΜΠΑΛΑ!!!!

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails