Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Μουσακάς ή πικ ν ρολ;

Ο Σταν Βαν Γκάντυ είναι ο προπονητής, υπό την καθοδήγηση του οποίου οι Ορλάντο Μάτζικ κατάφεραν να φτάσουν στους τελικούς των Playoffs του ΝΒΑ. Όμως, κάτι το παρουσιαστικό του, κάτι η έμπνευσή του στον τέταρτο τελικό, όταν προηγούμενος με τρεις πόντους επέλεξε να παίξει άμυνα στα τελευταία δευτερόλεπτα (τελικά έφαγε το τρίποντο και έχασε στην παράταση), συντέλεσαν στο γεγονός να αποτελέσει αντικείμενο σκληρής κριτικής με έντονα σατυριστικά στοιχεία. Σε σημείο, μάλιστα, που έφτασαν να τον παρομοιάσουν με Έλληνα ιδιοκτήτη εστιατορίου. Την δουλειά ανέλαβε να την κάνει διάσημη σατυριστική εκομπή των ΗΠΑ, όπου πάνω στην φωνή του τεχνικού πατάνε απίστευτες ατάκες ενός μίμου του. Κατά τη διάρκεια του time out αντί για pick n' roll, high low κλπ, η παραγγελία στους παίκτες του αφορά σε σπανακόπιτα, γύρο κοκ. Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί...



ΥΓ: Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα, πράγματα ή καταστάσεις των ελληνικών μπασκετικών δρώμενων είναι εντελώς συμπτωματική (;)

3 σχόλια:

KonTaz είπε...

O Σταν Βαν Γκάντυ μια χαρά προπονητής είναι.Τι φταίει αυτός που ο Νέλσον έπαιζε άμυνα στην φάση του 4ου τελικού,λες και ήθελε να προστατέψει το ντραιβ???Τι φταίει ο Βαν Γκάντυ που ο Howard δεν ξέρει να βάζει βολές??Τι φταίει ο Βαν Γκάντυ που ο Lee δεν μπορεί να κάνει ένα απλό lay up και να καθαρίσει τον 2ο τελικό??Τι φταίει ο Βαν Γκάντυ που οι Λέικερς έχουν ότι πιο κοντινό έχει υπάρξει σε σχέση με τον Μιχαλάκη??Όσο για τον Γκέρσον,τι να πει κανείς...Τέτοια προπαγάνδα εναντίον ενός προπονητή δεν έχει ξαναυπάρξει στα μπασκετικά χρονικά.Και εγώ είμαι ένας από αυτούς που πέταγαν ότι είχαν πάνω τους σε εκείνο το παιχνίδι με την Σιένα.Τώρα ας κάτσουμε με τον υπομονή,MOVE(εδώ γελάμε),easy και τον Αυστραλοπίθηκο Μανουσελη και ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ μας..

banou είπε...

Καλημέρα Kontaz,
ο Βαν Γκάντυ είναι όντως πολύ καλός τεχνικός, ωστόσο αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι έκανε γκάφα στην τελευταία φάση του 4ου τελικού. Το παραδέχτηκε και ο ίδιος στην συνέντευξη τύπου ότι έδωσε οδηγία για άμυνα και πρόσθεσε "αυτή η απόφαση θα με ακολουθεί για το υπόλοιπο της καριέρας μου".
Για τον Γκέρσον που λες, δυστυχώς ο χρόνος ωραιοποιεί τα πράγματα και γενικά στον Ολυμπιακό ισχύει το "κάθε πέρσι και καλύτερα". Εδώ υπάρχουν κάποιοι που αναπολούν τον Σούμποτιτς, τον Σάκοτα, κλπ. Είμαι σίγουρος ότι όταν κάποτε κλείσει τον κύκλο του ο Γιαννάκης, θα υπάρξουν μετά από κάποιο καιρό πολλοί υποστηρικτές του.

KonTaz είπε...

Καλησπέρα Banou,
ο Βαν Γκάντυ είναι πολύ καλός coach,και αυτό φαίνεται από την πορεία των Μάγων.Στη φάση του 4ου τελικού είναι καθαρό λάθος του Νέλσον.Ο Νέλσον μαρκάρει τον Φίσερ δίνοντας του ένα βήμα.Ολέθριο λάθος από έναν παίκτη με 24.7 πόντους και 7 ασσίστ μέσο όρο.Ο Βαν Γκάντυ δεν μπορεί να παίξει άμυνα.Αν μπορούσε είμαι σίγουρος ότι θα έπαιζε καλύτερη από αυτή του Νέλσον στην συγκεκριμνη φάση.Στην ουσία μπορει να έδωσε οδηγία για άμυνα,ΑΛΛΑ αυτό που έπαιξε ο Νέλσον ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΜΥΝΑ ΠΑΙΚΤΗ ΟΜΑΔΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΜΕ 3 ΠΟΝΤΟΥΣ.Όσο για τον Γκέρσον επιμένω ότι είναι καλύτερος από τον υπομονή,move,easy..

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails