Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

Αποστολή εξετελέσθη

Η πρώτη φάση του φετινού Ευρωμπάσκετ γυναικών, που διεξάγεται στη Λετονία, ολοκληρώθηκε με την ελληνική ομάδα να πραγματοποιεί τον πρωταρχικό της στόχο και να προκρίνεται στην επόμενη φάση. Η νίκη επί της Ουγγαρίας στην πρεμιέρα με 59-43, στάθηκε αρκετή έτσι ώστε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να εξασφαλίσει την είσοδο στη δωδεκάδα της διοργάνωσης. Πάντως τα κορίτσια μας έχασαν χρυσή ευκαιρία να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο καθώς στα δύο υπόλοιπα παιχνίδια του ομίλου με Πολωνία και Λετονία έχασαν στο καλάθι με 60-62 και 68-70 (στην παράταση) αντίστοιχα. Η επόμενη φάση ξεκινάει σήμερα, με τις ομάδες που προκρίθηκαν να σχηματίζουν πλέον δύο ομίλους των έξι ομάδων, μεταφέροντας τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης. Οι δύο νέοι όμιλοι και η αρχική βαθμολογία όπως διαμορφώνεται από τα παιχνίδια της πρώτης φάσης, έχουν ως εξής:

Ε΄ ΟΜΙΛΟΣ: Ισπανία 6, Λετονία 6, Σλοβακία 5, Πολωνία 5, Ελλάδα 4, Τσεχία 4

ΣΤ΄ ΟΜΙΛΟΣ:
Ρωσία 6, Γαλλία 6, Τουρκία 5, Ιταλία 5, Λευκορωσία 4, Λιθουανία 4

Όσον αφορά τις εμφανίσεις που πραγματοποιεί μέχρι τώρα η ελληνική ομάδα, αυτές σίγουρα είναι κάτι
παραπάνω από ικανοποιητικές. Ο Κώστας Μίσσας έχει καταφέρει να καλύψει τις αδυναμίες της εθνικής κάτω από το καλάθι με εξαιρετική αμυντική τακτική. Τα ριμπάουντ βέβαια παραμένουν ένα άλυτο πρόβλημα και στο ματς με την Πολωνία ήταν ουσιαστικά ο τομέας που μας στέρησε τη νίκη (44-21 υπέρ της Πολωνίας!). Στο επιθετικό κομμάτι τα μεγάλα όπλα της εθνικής είναι για την ώρα οι σπουδαίες Εβίνα Μάλτση (21,3 πόντους μ.ο.) και Στέλλα Καλτσίδου (16,7 πόντους μ.ο.) Αν κάπου έχουμε υστερήσει επιθετικά είναι στο ποσοστό μας από τη γραμμή των 6.25 (μόλις 26.9%, 18/67 σε τρία ματς). Πάντως όλες οι κοπέλες έδωσαν πραγματικά ...και τη ψυχή τους στην πρώτη φάση του τουρνουά. Ειδικά στο ματς με τη Λετονία, όπου απέναντι στη διοργανώτρια και εκ των φαβορί του τουρνουά, φτάσαμε μια ανάσα από τη νίκη. Νομίζω πάντως ότι ειδική μνεία πρέπει να γίνει στην ψηλή του Πανιωνίου, Πέλη Παπαμιχαήλ, η οποία με ύψος μόλις 1.89, κέρδισε πολλές μάχες απέναντι σε αρκετά ψηλότερες αντιπάλους και μετράει μέχρι τώρα στη διοργάνωση 8,3 ριμπάουντ ανά παιχνίδι.

Συμπερασματικά, το τουρνουά μέχρι στιγμής δεν κρύβει σημαντικές εκπλήξεις. Οι ομάδες που ξεχωρίζουν είναι αυτές της Ρωσίας, Ισπανίας και Λετονίας. Απογοήτευσαν στην πρώτη φάση, η Σερβία που γνώρισε τρεις βαριές ήττες και επιστρέφει νωρίς σπίτι της και η παραδοσιακά ισχυρή, Τσεχία, η οποία προκρίθηκε "με το ζόρι" στην επόμενη φάση. Όσον αφορά τη συνέχεια για τη εθνική μας, αυτή κρίνεται εξαιρετικά δύσκολη. Θα κληθεί να αντιμετωπίσει διαδοχικά τις Ισπανία, Σλοβακία και Τσεχία. Η ελληνική ομάδα πάντως έδειξε μέχρι στιγμής ότι παλεύει όλα τα παιχνίδια και είναι ικανή να πάρει τη νίκη απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Αναμφίβολα οι Σλοβακία και Τσεχία είναι πιο βατές ομάδας σε σχέση με τις Ισπανίδες που θεωρούνται από τα φαβορί για ένα μετάλλιο.

Το
πρόγραμμα της ελληνικής ομάδας στη δεύτερη φάση έχει ως εξής:

Πέμπτη 11/06:
Ελλάδα-Ισπανία (17:45)

Σάββατο 13/06:
Ελλάδα-Τσεχία (15:15)

Δευτέρα 15/06:
Ελλάδα-Σλοβακία (15:15)

1 σχόλιο:

προφήτηs είπε...

καλή τύχη στις εθνικές ομάδες κάθε χώρας...

καλησπέρα..

υ.γ.:ενδιαφέρουσες πλροφορίες...

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails