Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

Από την Τσεχία με αγάπη

Η εθνική ομάδα μπάσκετ των γυναικών πανηγυρίζει σήμερα μία τεράστια επιτυχία! Την πρόκριση, για πρώτη φορά στην ιστορία της, στις 8 καλύτερες ομάδες του Ευρωμπάσκετ! Μια πρόκριση που αντικειμενικά άξιζε, βάσει των εμφανίσεων της μέχρι τώρα, αλλά την πέτυχε τελικά με τη βοήθεια "τρίτων". Τι ακριβώς συνέβη;

Η εθνική μας ξεκίνησε τη δεύτερη φάση των αγώνων της με ήττα από την Ισπανία με
48-67, η οποία συνδυάστηκε με άσχημη εμφάνιση στο 2ο ημίχρονο. Η συνέχεια όμως ήταν αρκετά διαφορετική. Το Σάββατο η εθνική ύστερα από μια μεγαλειώδη εμφάνιση, κέρδισε τη Τσεχία με 62-45 και αναπτέρωσε σημαντικά της ελπίδες της για πρόκριση στα προημιτελικά. Πλέον περίμενε νίκες των φαβορί, Ισπανίας και Λετονίας, στους υπόλοιπους αγώνες της ημέρας, έτσι ώστε να κρατάει την τύχη της στα χέρια της την τελευταία αγωνιστική. Τα πράγματα όμως δεν εξελίχθηκαν όπως τα περιμέναμε, καθώς μπορεί η Ισπανία να νίκησε την Πολωνία αλλά οι Σλοβάκες έκαναν την έκπληξη κερδίζοντας την οικοδέσποινα Λετονία. Έτσι η Ελλάδα βρέθηκε ισόβαθμη με την Πολωνία στην 4η θέση του ομίλου, με τις Πολωνέζες να υπερτερούν στην ισοβαθμία, λόγω της νίκης τους στο μεταξύ μας αγώνα για την πρώτη φάση των ομίλων. Για να αποφευχθεί η ισοβαθμία με την Πολωνία και να προκριθεί η εθνική μας, έπρεπε στην τελευταία αγωνιστική, ανεξάρτητα από το δικό μας αποτέλεσμα, να ηττηθεί η Πολωνία από την απογοητευτική μέχρι στιγμής Τσεχία, η οποία είχε χάσει κάθε ελπίδα πρόκρισης. Μπορεί κάτι τέτοιο να έμοιαζε απίθανο αλλά τελικά συνέβη! Η Πολωνία παρουσιάστηκε κατώτερη του αναμενόμενου και έχασε με "κάτω τα χέρια" (82-68) από τις αδιάφορες Τσέχες! Εν τω μεταξύ, η εθνική μας είχε κάνει το καθήκον της, πετυχαίνοντας μια σπουδαία νίκη επί της Σλοβακίας με 59-57! Μιας Σλοβακίας που "καιγόταν" για τη νίκη, καθώς ήθελε να τερματίσει όσο ψηλότερα γινόταν στον όμιλο επιδιώκοντας μια θεωρητικά ευκολότερη "διασταύρωση¨στα προημιτελικά. Έτσι η Ελλάδα κατέκτησε την προνομιούχο θέση, με την τελική βαθμολογία του Ε' ομίλου να διαμορφώνεται ως εξής:

Ισπανία 10
Σλοβακία 8
Λετονία 8
Ελλάδα 7
Τσεχία 6

Πολωνία 6


Συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια για την πολύ μεγάλη επιτυχία, η οποία είναι ανάλογη και ίσως μεγαλύτερη από την θέση της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. Πλέον, η εθνική περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της στα προημιτελικά, ο οποίος θα είναι ο νικητής του αυριανού αγώνα, για τον ΣΤ' όμιλο, μεταξύ Ρωσίας και Γαλλίας.

Related Posts with Thumbnails