Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Ήταν άξιος...

Πολλές φήμες κυκλοφορούν για το αν ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί για «μεγάλο όνομα» στη θέση 3 το καλοκαίρι. Ωστόσο, το θέμα είναι ότι όλος ο μεταγραφικός σχεδιασμός φέτος θα εξαρτηθεί από την παραμονή του Γιασικεβίτσιους. Εάν ο Λιθουανός τα βρει με τον Παναθηναϊκό, τότε είναι εξαιρετικά απίθανο να σκάσει βόμβα στη θέση αυτή, καθώς θα υπάρξει συνωστισμός στους περιφερειακούς. Ο Ομπράντοβιτς δε νομίζω ότι έχει ως στόχο την απόκτηση πολύ δυνατού ονόματος στη συγκεκριμένη θέση γιατί δείχνει να εμπιστεύεται τον ταλαντούχο Περπέρογλου, όπως και έχει δηλώσει άλλωστε. Λογικά θα συμβιβαστεί με έναν ανερχόμενο παίκτη στη θέση του Κέτσμαν (Τέπιτς) και πίσω από τον Περπέρογλου ή το πολύ να μοιράζονται το χρόνο, αφού λογικά με το τέλος της σεζόν ο νυν Σέρβος θα αποχωρήσει από την ομάδα. Άλλωστε, φέτος ο Παναθηναϊκός κατέκτησε για πρώτη φορά την ευρωλίγκα χωρίς «βαρβάτο» 3άρι και αυτό ίσως να μετρήσει στο φετινό σχεδιασμό της ομάδας και στο μυαλό του Ζέλικο (χαρακτηριστικό παράδειγμα η μη απόκτηση ψηλού μετά τον άθλο στη Μπολόνια). Ο Στράτος έδειξε σημαντική βελτίωση και κουβαλάει στην πλάτη του ήδη έναν χρόνο εμπειρίας σαν βασικό τριάρι του Παναθηναϊκού. Στα θετικά του στοιχεία καταγράφονται το ότι είναι δουλευταράς, με αποτέλεσμα τη φετινή του εξέλιξη (πρώτος του χρόνος σε τοπ-επίπεδο σαν βασικός), ότι είναι Έλληνας σε πολύ καλή ηλικία και δείχνει ότι έχει τα φόντα να εξελιχθεί σε κορυφαίο παίκτη. Παράλληλα, είναι ήδη πρωταθλητής Ευρώπης με ενεργό και καθοριστικό ρόλο στο Φάιναλ Φορ, ενώ έχει πάρει και τους δύο εγχώριους τίτλους (εμπειρία) και το μόνο σίγουρο είναι ότι του χρόνου μόνο καλύτερος μπορεί να παρουσιαστεί. Η προσθήκη ενός «μεγάλου ονόματος» μπροστά του, νομίζω ότι θα αποτελέσει τροχοπέδη για την εξέλιξή του. Εφόσον φέτος του βγήκε του Ομπράντοβιτς το «πείραμα» για ποιο λόγο να μη συνεχίσει και του χρόνου και μάλιστα με καλύτερες προϋποθέσεις; Έτσι μακροπρόθεσμα θα έχει κέρδος ένα πολύ καλό βασικό 3άρι για πολλά χρόνια.

Από την άλλη σεβαστό το «ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει» όμως τι γίνεται με τους αντιπάλους; Γιατί ναι μεν το τριφύλλι τα κατέκτησε όλα φέτος, αλλά όπως αποδείχτηκε αυτό συνέβη έχοντας την καλύτερη ομάδα και το καλύτερο ρόστερ. Τι θα γίνει σε περίπτωση που οι βασικοί του αντίπαλοι δυναμώσουν αισθητά; Αν μπορούμε να διακρίνουμε μια αδυναμία στην ομάδα αυτή είναι ότι δεν είναι πολύ «αθλητική».Ίσως για εμάς τους απ’ έξω από την ομάδα να περιμένα(ου)με μία μεταγραφή ενός φόργουορντ. Όλα θα ξεκαθαρίσουν στην επικείμενη συνάντηση του Ομπράντοβιτς με τους Γιαννακόπουλους. Ας κάνουν λίγο υπομονή οι φίλοι του Παναθηναϊκού γιατί ο Ζέλικο ξέρει καλύτερα…

16 σχόλια:

SoF 3D είπε...

Λογικά με την προσθήκη Τέπιτς και Καλάθη, την απομάκρυνση του Κετσμαν, την ανανέωση του Σάρας και την πιθανή παραμονή του Χατζηβρέττα, οι θέσεις 1,2,3 είναι υπερφορτωμένες, αλλά ο Ζοτς κάπως θα τους χωρέσει... Στους ψηλούς όντως χρειάζεται λίγη παραπάνω δύναμη, αλλά μπορεί και να μην αποκτηθεί κανείς, εκτός εάν φύγει δανεικός ο Σέρμαντινι και έρθει κανένας Βελίτσκοβιτς να κάνει παρέα στον Πέκοβιτς και τον Τέπιτς...

PokerFace είπε...

Γιατί για τον Ομπράντοβιτς τα γκαρντ δεν είναι ποτέ αρκετά!Για Σερμαντίνι νομίζω τον πιστεύουν σαν παίκτη και για Βελίτσκοβιτς,αν κρίνω από τα χτεσινά λεγόμενα του Ζέλικο, μάλλον δεν υπάρχει περίπτωση..

SoF 3D είπε...

Τι είπε; Δεν τον άκουσα... Πάντως λίγο δύσκολο να κλείσει τις μεταγραφές από τώρα... κάποιον θα πάρει ακόμα να κάνει έστω ένα μικρό μπαμ...

Asaoles είπε...

PISTEUW OTI GIA LOGOUS KA8ARA MARKETING,8A (PREPEI NA)APOKTH8EI ENA "ONOMA". OI 8EATES-FILOI TOY BASKET THELOUN NA VLEPOUN KAINOURIA PRAGMATA-PROSWPA.KALO EINAI NA KRATAS ENAN VASIKO KORMO ALLA KAI TO MARKETING EINAI MIA SHMANTIKH PARAMETROS IDIAITERA STIS KORYFAIES OMADES OPWS O PANATHINAIKOS B.C.

PokerFace είπε...

Αντιγράφω τη δήλωσή του σε σταθμό της χώρας του για τον Βελίτσκοβιτς....«Είναι εξαιρετικός παίκτης. Έχει τις ικανότητες να παίξει στον Παναθηναϊκό, αλλά όχι τώρα. Δε θα ήταν καλό για τον Νόβιτσα, όχι για τον Παναθηναϊκό. Δικαιούμαστε έξι ξένους και κοινοτικούς, και στη θέση του πάουερ φόργουορντ έχουμε τον Τσαρτσαρή και τον Φώτση. Άρα δεν πρόκειται για μυστικό...» Λογικά θα περιμένει και τις κινήσεις των άλλων ομάδων και αναλόγως θα κινηθεί και στην πορεία(είναι και τα διαρκείας στη μέση).

Ανώνυμος είπε...

Ένα σχόλιο από έναν "αλλόθρησκό"...

Άποψη μου είναι πως η φετινή συνεισφορά του Περπέρογλου ήταν ελάχιστη. Ουσιαστικά το 3άρι του ΠΑΟ, αν δει κανείς τις πεντάδες που έμειναν πολύ χρόνο στο παρκέ στα δύσκολα ματς, ήταν ο Διαμαντίδης. Ειδικά στο αμυντικό κομμάτι πάντα ο Μήτσος ματσάριζε τον αντίπαλο σμολ φόργουορντ.
Όσον αφορά τα μεταγραφικά νομίζω πως ο Ζοτς δε θα πάρει άλλο ψηλό. Δε συνηθίζει άλλωστε να έχει στο ρόστερ του πάνω από 4 ψηλούς. Ο Βελίτσκοβιτς μάλλον οδεύει προς Μάλαγα. Σχετικά με τον Σάρας...Μετά τη σημερινή συνάντηση του μάνατζέρ του με το Γιαννακόπουλο, η ανανέωση του μόνο σίγουρη δεν πρέπει να θεωρείται! Αν δεν ανανεώσει ο Σάρας, έχω την αίσθηση πως θα υπάρξει θέμα ...Σισκάουσκας για τον ΠΑΟ.

SoF 3D είπε...

Όντως πριν λίγο διάβασα ότι είναι πλέον 50-50 για το Σάρας... αν φύγει μπορεί να υπάρξουν πολλά θέματα... Σίσκα, Σάτο, Ντελφίνο... ποιος ξέρει...

bdshbchamp είπε...

Ο Βελίσκοβιτς είναι πολύ ταλαντούχος παίκτης αλλά βασισμένος στην εικόνα που έχω φοβάμαι ότι δε θα μπορούσε ακόμη να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις όσον αφορά την κυκλοφορία της μπάλας.Καθυστερούσε ή για να βιαστεί ριψοκινδύνευε το λάθος.Ο Περπέρογλου θα παίζει όσο και φέτος και είτε θα αποκτήσουμε κάποιον σαν το Σάτο είτε θα παίζει περισσότερη ώρα με 3 γκάρντ.Ψηλά παιδιά πλέον έχει άλλα 2.Aν διάλεγα έναν swingman για τον ΠΑΟ θα επέλεγα το Βιτάλι της Μιλάνο.Γι'αυτόν βέβαια δε θα έβαζα το χέρι μου στη φωτιά για τις αμυντικές του επιδόσεις.

Ανώνυμος είπε...

Ο Σάτο δε γίνεται εκ των πραγμάτων να παίξει στον ΠΑΟ με τα τωρινά δεδομένα αφού δε διαθέτει κοινοτικό διαβατήριο.
Ο Ντελφίνο δεν έχει λόγο να παραχωρηθεί από την Κίμκι. Οι Ρώσοι θα παίξουν Ευρωλίγκα του χρόνου και δεν έχουν οικονομικά προβλήματα όπως η ΤΣΣΚΑ.
Αντίθετα αν ο "Σίσκα" θέλει να έρθει τα πράγματα είναι απλά: Σκας δύο μύρια στη ΤΣΣΚΑ (τόσο είναι το μπάι αουτ) που έχει οικονομικές δυσκολίες και τον παίρνεις. Τυχαίνει και να έχει τον ίδιο μάνατζερ με το Σάρας, τον Μπαλτούτσι, με ότι συνεπάγεται αυτό...
Ο Βιτάλι είναι όντως καλός παίκτης. Έκανε καλή χρονιά φέτος και νομίζω σε ματς με τον Πανιώνιο πέτυχε 7 τρίποντα. Υστερεί όπως λες αμυντικά αλλά είναι πολύ καλή περίπτωση εξελίξιμου παίκτη.

Ανώνυμος είπε...

arxika tha simfwnisw oson afora to thema marketing..opws se olous tous tomeis opou uparxei diakinisi xrimatos sinepws uparxei kai marketing ara kai sto sigekrimeno den tha to paraleipsoune...mia protoklasati metagrafi pou tha tarakounisei ta nera sigoura tha enthousiasei,tha xaropoiisei,tha ananewsei k tha parakinisei perisotero to endiaferon tou filathlou kosmou...ola ayta provaloun mia polu kali eikona tis omados parolou pou i sintagi tis epityxias exei vrethei(vlepe triple crown 2008-9)alla kratwntas to vasiko kormo k prostithwntas ena kainourio asteri fantasteite poso psilotera anevainei i omada sta matia tou kosmou...vevaia auto den anairei oti mporei na ginoun eksisou simantikes kai kales metagrafes xwris auto na simainei oti tha apoktithoune oi megaliteroi stars...sxetika me to giaskevitsious gnwmi mou einai oti tha meinei me xamiloteres apolaves opws akoustike apo ti dioikisi(kati pou den poluapasxolei ton paixti) alla me perisotero energo rolo sto roster ap oti fetos kati p tha ginei giati to trifili thelei kai xreiazete auton ton ikanotato kai talantouxo paixti..

PokerFace είπε...

@ Sixama Για τον Διαμαντίδη συμφωνούμε ότι στα κρίσιμα πάντα αυτός έπαιζε στο 3, αλλά είναι γεγονός ότι κουραζότανε πολύ παραπάνω κηνηγώντας τα αντίπαλα ψηλότερα και δυνατότερα 3αρια, με αποτέλεσμα στην επίθεση να μην έχει την ίδια φρεσκάδα..Το σχήμα με τα 3 γκαρντ δηλαδή έχει και τα κακά του... Τώρα για τον Σάρας η αλήθεια είναι ότι παρά τις μοιρασμένες πιθανότητες για την παραμονή του αν ο Ομπράντοβιτς τον θέλει πολύ λογικά θα μείνει..Μέσα σε όλα αυτά άρχισαν τα σενάρια για Σισκάουσκας.Πως θα σας φαινόταν άραγε μια ανταλλαγή των 2 παικτών(+ χρηματικό ποσό) στη Τσσκα?????Πάνω που λέγαμε για ήρεμο καλοκαίρι...

banou είπε...

O Περπέρογλου βελτιώθηκε σίγουρα την χρονιά που μας πέρασε, αλλά νομίζω πως όχι στον βαθμό που θα επιθυμούσε ο Ομπράντοβιτς. Φέτος στηρίχθηκαν πολλά plays πάνω του, ωστόσο η αστάθειά του (κυρίως στα play offs των διοργανώσεων που συμμετείχε ο ΠΑΟ) ανάγκασε τον Σέρβο τεχνικό να χρησιμοποιεί ως τριάρι τον Διαμαντίδη.

Πάντως πιστεύω ότι είναι ευτύχημα το γεγονός ότι κατέληξε στον Παναθηναϊκό, παρότι είχε συμφωνήσει με το αντίπαλο στρατόπεδο. Το βάρος των ευθυνών σε συνδυασμό με το απαιτητικό ερυθρόλευκο κοινό θα έθαβαν τις μεγάλες προσδοκίες που έχουν δημιουργηθεί αναφορικά με την εξέλιξη του παίκτη. Προς υποστήριξη του επιχειρήματος παραθέτω τα χαρακτηριστικά παραδείγματα των Βασιλειάδη και Μαυροκεφαλίδη. Αντίθετα στον Παναθηναϊκό, όπου αγωνίζεται υπό την προστασία του Ομπράντοβιτς και οι τίτλοι έρχονται κάθε σεζόν, δεν αντιμετωπίζει την πίεση που ενδεχομένως να είχε στο λιμάνι. Με λίγα λόγια έχει όλες τις προϋποθέσεις να εξελιχθεί στο ποιοτικό τριάρι που τόσο ανάγκη έχει και η Εθνική μας ομάδα.

Υ.Γ. Με έκαψες στο Euroleague Fantasy Challenge ρε Στράτο...

Asaoles είπε...

O SISKA DEN EXEI BUY OUT STO SUMVOLAIO.THA XREIASTEI OPOIA OMADA ENDIAFERTHEI GIA TON PAIXTH NA KANEI MIA PROTASH KONTA STA 5 EK EURO STHN CSKA.

Ανώνυμος είπε...

@ Asaoles

Τα 5 εκ. προκύπτουν από αυτά που λέει ο μάνατζέρ του. Δε νομίζω ότι χρειάζεται αυτό το ποσό. Επιμένω πως ο Σίσκα έχει μπάι άουτ 2 εκ.

Η υπόθεση παραμονής του Σάρας απόμακρύνεται ακόμα περισσότερο... Μήπως τελικά ο ΠΑΟ δε θέλει και τόσο πολύ να κρατήσει τον παίκτη;

Ανώνυμος είπε...

KAI ME SPANULI 5ARI TU XRONU PALI PARTY THA KANUME....AS RIXUN OI GAYROI LEFTA NA PARUN XANA KANENA VOLLEY...NA PLHRWSUN KANENAN DIAITHTH GIATI TU XRONU O GAGATSHS THA EINAI DYNATOS....KAI AS AFISUN TO BASKET SE AYTUS PU XERUN...!!!
AYTUS XERUME AYTUS EBISTEYOMASTE....PAO PANTA K PANTU...-G.13-

PokerFace είπε...

Πράγματι 2 εκ. ειναι το μπάι άουτ..Τα 5 εκ. που φαίνεται να ζητάει για τον Σισκάουσκας ο Μπαλτούτσι(αν πράγματι ισχύει) φαντάζουν πάρα πολλά!!Ειδικά από τη στιγμή που υπάρχει η φήμη ότι τελικά το μπάτζετ της Τσσκα θα μειωθεί πιο πολύ απο 30 τοις εκατό,οι θέσεις των Σμόντις και Σίσκα στην ομάδα είναι ιδαίτερα επισφαλείς....

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails