Σάββατο 20 Ιουνίου 2009

Ο Μπουρούσης δεν πάει πουθενά!

Οι φίλοι του Ολυμπιακού μπορούνε να κοιμούνται ήσυχοι μετά την τελευταία εξέλιξη που είχε το ραντεβού των εκπροσώπων του Γιάννη Μπουρούση με τους διοικούντες την ερυθρόλευκη ΚΑΕ. Ο Καρδιτσιώτης σέντερ παραμένει στο λιμάνι για τα επόμενα χρόνια, θωρακίζοντας την ρακέτα της ομάδας. Το Greek Hoopz είχε μοιραστεί την πληροφορία (από την πλέον έγκυρη πηγή) ότι ο Μπουρούσης επιθυμεί διακαώς να συνεχίσει να φορά το νούμερο 9 με τα χρώματα του Ολυμπιακού, κάτι το οποίο πραγματοποιήθηκε με ένα ελκυστικό ντιλ. Μετά από μια συνάντηση που διήρκησε περίπου 7 ώρες, συμφωνήθηκε ότι η υπογραφή του παίκτη ζυγίζει περίπου 1.6 εκατομμύρια € για κάθε χρόνο συνεργασίας. Το ποσό που βγήκε στη δημοσιότητα μπορεί να αυξηθεί σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός επιτύχει κάποιους από τους στόχους του. Παρόλα αυτά δεν συγκρίνεται σε καμία περίπτωση με τα λεφτά, που ήταν γαντζωμένα στο δόλωμα της Ρεάλ Μαδρίτης, αφού η πρόταση των Ισπανών υπερτερούσε κατά 500.000 € για κάθε χρονιά παρουσίας στο Βισταλέγκρε. Είναι, όμως έτσι τα πράγματα; Το σίγουρο είναι ότι έτσι παρουσιάζονται από τα δημοσιογραφικά στέκια... Ωστόσο, θα πρέπει να επισημανθεί με κόκκινο στυλό μια off the record δήλωση-παράκληση των αδερφών Αγγελόπουλων προς τους εκπροσώπους του Μπουρούση: "Να μην διαρρεύσει το οικονομικό μέρος της συμφωνίας". Υπό το συγκεκριμένο πρίσμα, λοιπόν, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι το πάγιο ποσό που θα μπει στις τσέπες του Μπουρουσάνκα θα είναι μεγαλύτερο, έστω και αν τα Ευρώ ακολουθήσουν την υπόγεια διαδρομή, αυτήν κάτω από το τραπέζι. Άλλωστε, αποτελεί κοινή πρακτική στην μπασκετική (και όχι μόνο) Ελλάδα, η μέθοδος του άλλα να αναγράφονται στα συμβόλαια και άλλα να εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς. Βέβαια το συγκεκριμένο ρίσκο το έχουν πληρώσει αρκετοί, αφού η αφερεγγυότητα βασιλεύει στο μπασκετικό οικοδόμημα. Χαρακτηριστικά τα παραδείγματα των Παπανικολάου και Χατζή, που προσπαθούν να αξιώσουν τα συμφωνηθέντα δεδουλευμένα τους από την ΑΕΚ, αλλά οι διοικούντες την Ένωση έχουν τις υπογραφές των παικτών σε νόμιμα συμβόλαια, όπου παρατίθενται άλλοι οικονομικοί όροι.

Όπως και να έχει, αυτό που μένει στο τέλος είναι ότι ο Μπουρούσης παραμένει στον Ολυμπιακό. Πλέον οι ερυθρόλευκοι έχοντας εξασφαλίσει ποιοτικό ελληνικό διαβατήριο μέσα στην ρακέτα, μπορούν να πορευθούν με μεγαλύτερη άνεση στην αγορά και να καταστρώσουν τα πλάνα τους. Ας ελπίσουμε μόνο το ταξίδι της αναζήτησης παικτών να μην περιοριστεί αποκλειστικά σε δυο αεροπορικά εισιτήρια της Αεροφλότ... Ο Γκέρσον κάποτε έλεγε: "Για να νικήσεις τον Παναθηναϊκό πρέπει να του αρπάξεις δυο κομβικούς του παίκτες". Στο ίδιο μήκος κύματος η δήλωσή του για τις μεταγραφές Βούιτσιτς - Χαλπερίν: "Αφού ο Ολυμπιακός έκλεισε δυο παίκτες από την Μακάμπι, θα έχει τον πρώτο λόγο σε ενδεχόμενη σύγκρουση των δυο ομάδων στα Playoffs". Άραγε να ενστερνίζεται την συγκεκριμένη πεποίθηση η διοίκηση των Πειραιωτών και να επιθυμεί να πράξει σύμφωνα με τις επιταγές του Πίνχας, στοχοποιώντας αυτή τη φορά την ρώσικη αρκούδα; Ίδωμεν...

Υ.Γ.: Τα όσα ακούστηκαν για ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για τον Μπουρούση ανήκουν στην σφαίρα της φαντασίας. Υπάρχει άτυπη συμφωνία ΟΣΦΠ-ΠΑΟ να μην χτυπάνε ο ένας τους παίκτες του άλλου, προκειμένου να μην εκτοξεύονται οι τιμές των παικτών και οι μάνατζερς να τρίβουν τα χέρια τους...

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτα ειναι νεα! Αξιζει ενα μπραβο και στις δυο πλευρες νομιζω.. Μπορουμε πλεον να κοιταξουμε ηηηηρεμα την ενισχυση της ομαδα και πολυ προσεκτικα για να μην επαναληφθουν τα λαθη των τελευταιων χρονων.

Οσο για τις αλλες μεταγραφες μαθαινω οτι ο Ρακοσεβιτς πηγε στην Εφες ε? Πραγματικα κριμα.. Γιατι εμεις ειμαστε αυτοι που θελουμε να διωξουμε τον Γκριρ, οποτε λογικα στη θεση του θα πρεπει να ερθει ενας καλυτερος. Και νομιζω οτι ο Ρακοσεβιτς ηταν ιδανικος ωστε να αναπληρωσει τον Γκριρ, αφου σε οτι υστερει ο Λινακος (λατρεια) ο Ρακοσεβιτς ειναι καλος.

makis4gold είπε...

Epitelous! gia na telionoume me ta dika mas kai na asxolithoume me pektes allon omadon! O Bourousaros edikse oti iparxei kai sinesthima stin apofasi tou afou mountzose tin real!

@red7white
Exis dikio gia rako! Einai kai dikia mou megali simpathia! Ma na ton zigonei i efes kai na adiaforei o olympiakos???? pou akoustikan afta!!!! makari na xtipisoume pekti analogis aksias! giati exoume anagi kapion pou na mporei na vazei triponta re gamoto!

Ανώνυμος είπε...

Τον ανακοινωσε τελικη η Εφες 2 συν 1 χρονια.. Μαλακιες.

Το βλεπω εγω να ρχεται... Παρκερ για δυαρι.. Καλυτερα να γυρισουν τον Τσιλντρες δυαρι αμα ειναι ετσι.Δεν τους καταλαβαινω πανω στο θεμα Ρακοσεβιτς καθολου.

Εφοσον μενει ο Μπουρουσης, πλεον χρειαζομαστε 3 σημαντικοτατες μεταγραφες. Ασσο που θα ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ τον Παπαλουκα, δυαρι ψηλο που να παιζει στοιχειωδη αμυνα και να εχει σουτ φαρμακι και ενα τεσσαρι γρηγορο με αξιοπρεπες σουτακι απο εξω.

Επισης θεωρω εγκληματικο να παει δανεικος ο Τεοντοσιτς.

007 είπε...

Το αστειο οπως λεει ο Banou ειναι οτι θελαμε περσι τον Παρκερ τριαρι και φετος δυαρι!!!!! Αντε και του χρονου τον Ρακοσεβιτς πενταρι να ευχηθω???? redwhite δεν θα με χαλουσε καθολου να φυγει ο Πριντεζης και να παρουμε δυο τεσσαρια με σουτ!! Στα αλλα ειμαστε συμφωνη!

Ανώνυμος είπε...

Ρε 007 που να βρεις Ελληνα με τις αθλητικες ικανοτητες του Πριντεζη; Ενταξει δεν εχει φοβερο σουτ αλλα κανει αλλες απιστευτες δουλειες. Ριμπαουντ, αμυνα, ξυλο, κοντινα τελειωματα. Εγω τον θελω στην ομαδα. Δηλαδη ο Ερτσεγκ που εχει σουτ δεν ειναι καλο συμπληρωμα;

Ανώνυμος είπε...

Η γνώμη μου είναι πως πρέπει να μείνει και ο Πριντ,ο ΟΣΦΠ καλό είναι να κρατήσει τον ελληνικό κορμό που έχει. Με αυτά τα δεδομένα νομίζω ότι καλυμμένη θέση "4". Αν και παίτης του στυλ Βελίτσκοβιτς ή Τελέτοβιτς δε θα ήταν καθόλου κακή επιλογή ή "πολυτέλεια" σε αυτή τη θέση.

Συμφωνώ ότι ο Μίλος έπρεπε να μείνει στην ομάδα, έστω και σαν 3ο play-maker. Σαν βασικό θα προτιμούσα τον Πριτζιόνι της ΤΑΟΥ που μένει και ελεύθερος, παρά Χόλντεν(πιο σταθερός, περισσότερα πράγματα στο παρκέ, μικρότερος σε ηλκία).

Για 2άρι δεν με ικανοποιεί ο Πάρκερ λόγω ηλικιας, θα προτιμούσα Ρακόσεβιτς ή και Μπαζίλε της Μπάρτσα(από τα καλύτερα σουτ στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή).

Με ένα καλό βασικό 5άρι 8α είναι σούπερ η ομάδα. Χάθηκαν παίκτες σαν τον Σπλίτερ, τον Άντερσεν;...

007 είπε...

Αποψη μου ειναι φιλε μου οτι μια ομαδα μπασκετ πρεπει να ξερει να σουταρει. Και ιδιως τα τεσσαρια που σημερα περισσοτερο σουταρουν παρα μπαινουν μεσα στην ρακετα.

Σαν πολλους κοινοτικους δεν μαζεψες εσυ στο τελος;;;;

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails