Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Ίγκορ τον λένε και όλα τα παιδάκια κλαίνε

Οι ανάγκες της ομάδας φωνάζουν, το ίδιο και η αγορά. Ωστόσο, το τεχνικό επιτελείο εξακολουθεί να κωφεύει και να γυρίζει επιδεικτικά την πλάτη στον ελεύθερο σεσημασμένο σκόρερ, που ακούει στο όνομα Ίγκορ Ρακότσεβιτς. Η ενδεχόμενη απομάκρυνση του μοναδικού αξιόπιστου σουτέρ Λιν Γκριρ, αφήνει προς το παρόν την περιφέρεια δίχως απειλή από το τρίποντο και έρμαιο στα χέρια του Γιοτάμ Χαλπερίν. Συγγνώμη ξέχασα: προορίζεται για σούτινγκ γκαρντ ο Άντονι Πάρκερ... Μα είναι δυνατόν να ψάχνει συμβόλαιο ο Ρακότσεβιτς και ο Ολυμπιακός να μην εκφράζει ενδιαφέρον; Για να προσπαθήσουμε να αναλύσουμε τα γιατί της ερυθρόλευκης στάσης...

  1. Ο Σέρβος μπόμπερ φέρει στο μέτωπο την επιγραφή "ατομιστής". Σε κάθε παιχνίδι παίρνει πολλές προσπάθειες, ανεξαρτήτως αν έχει ρυθμό (στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων τον βρίσκει) ή όχι, με αποτέλεσμα κάποιες φορές να θολώνει.
  2. Είναι κακό παιδί... Ως γνήσιος εκπρόσωπος της μεγάλης των πλάβι σχολής, κουβαλάει την γλυκιά υπεροψία των Σέρβων που θεωρούν ότι αποτελούν "the special ones"... Φέτος μάλιστα πρωτοστάτησε στην ανταρσία που έλαβε χώρα στα αποδυτήρια της ΤΑΟΥ και στόχο είχε την απομάκρυνση του ομοεθνή σαδιστή προπονητή Ιβάνοβιτς. Παρέα με τον έτερο "διάολο της ίντριγκας" τον Πριτζιόνι φέρεται να έστειλαν τελεσίγραφο στη διοίκηση με τίτλο "Ή αυτός ή εμείς".
  3. Δεν παίζει αποτελεσματική άμυνα. Αχ αυτή η εμμονή με την άμυνα και την στρατηγική καταστροφής του παιχνιδιού των αντιπάλων... Το μπάσκετ είναι εκ φύσεως επιθετικό παιχνίδι και πάντα ο επιτιθέμενος πλεονεκτεί του αμυνόμενου (ο δεύτερος προσαρμόζεται στην κίνηση που συνέλλαβε και εκτελεί ο πρώτος), αλλά στην Ελλάδα έχουμε αναγάγει το ξύλο, το κλέψιμο, την τάπα σε κυρίαρχα στοιχεία του παιχνιδιού. Το γεγονός ότι πονάνε τα μάτια μας και ότι το κάρο αγκομαχά να τσουλήσει απέναντι και σε μέτριες ομάδες, περνούν ασφαλώς σε δεύτερη μοίρα. Εντάξει ο άνθρωπος μπορεί να μην είναι Αρίζα ή Μπόουεν, αλλά το δολοφονικό του ένστικτο καλύπτει τις όποιες αδυναμίες στα μετόπισθεν.

Ποια είναι όμως τα προτερήματα του Σέρβου;
  1. Δεινός σκόρερ. Του αρκούν κλάσματα του δευτερολέπτου και μερικά εκατοστά από τον προσωπικό του αντίπαλο, για να σηκωθεί και να βάλει την μπάλα στο καλάθι.
  2. Δεν είναι στατικός. Αντίθετα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως "μαμούνι", αφού δεν σταματά να κινείται, εξαντλώντας όποιον δύσμοιρο καλείται να τον αντιμετωπίσει.
  3. Είναι τρομερά εκρηκτικός. Το πρώτο του βήμα ίσως είναι το πιο γρήγορο ευρωπαίου παίκτη, ενώ η δύναμη με την οποία πατάει και οι αλτικές του ικανότητες του επιτρέπουν να τελειώνει αποτελεσματικά τα ντράιβς που επιχειρεί. Ένα απόσπασμα των ικανοτήτων του στον συγκεκριμένο τομέα, στο εντυπωσιακό βίντεο που ακολουθεί, απέναντι σε έναν γνώριμο του ελληνικού κοινού τον Άντριου Μπετς

  4. Πρόκειται για ψηλό γκαρντ (1.92 μ). Τέρμα τα ποσταρίσματα που γινόντουσαν κατά το παρελθόν σε Έντνι, Πεν και Γκριρ. Παράλληλα, γίνεται εξαιρετικά δύσκολο το εγχείρημα του να σκεπάσεις και να εξαφανίσεις κοντύτερο παίκτη στην επίθεση, αφού μπορεί να ανταποκριθεί όσο... μακριά και αν είναι τα αντίπαλα χέρια.
  5. Είναι παίκτης οικονομίας. Του αρκούνε 20-25 λεπτά προκειμένου να φορτώσει τα αντίπαλα καλάθια με 20άρες και στη συνέχεια να απολαύσει την συμβολή στο παιχνίδι από τον πάγκο. Φέτος στην Ευρωλίγκα έπαιζε κατά μέσο όρο 26:30 λεπτά και σκόραρε 16.8 πόντους.

Όλα τα παραπάνω μπορούν να επενδυθούν και με εικόνα στο βίντεο που ακολουθεί, προκειμένου να αρθούν οι όποιες αμφιβολίες.



Η επιλογή τού τεχνικού επιτελείου να βασίζεται σε δοκιμασμένες όσο και ξεπερασμένες λύσεις, που αποτέλεσαν πυλώνες μεταγραφικών σχεδιασμών κορυφαίων ομάδων προ επταετίας, καταδεικνύει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τόσο την ανασφάλεια όσο και την ανεπάρκεια στην στοιχειοθέτηση εμπεριστατωμένης και σύγχρονης πρότασης. Το παζλ φαίνεται να συμπληρώνεται με κομματάκια από άλλο σχέδιο, που δεν ταιριάζουν στο πρότζεκτ Ολυμπιακός 2009-2010... Εν αναμονή διαψεύσεων...

15 σχόλια:

makis4gold είπε...

P A I X T A R A S ! ! ! Ksipnate re Aggelopouloi! Entaksi kalo to endiaferon gia to podosfero alla xanete politimos xronos sto mpasket!

KonTaz είπε...

Banou,περαστικά μας...Αυτός ο παιχταράς ένα συμβόλαιο κοντά στα 2 εκατ,ερχόταν άνετα στον Θρύλο...Μόνο που αυτοί οι ανίκανοι που είναι στο προπονητικό τιμ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟΙ με το αντικείμενο..Έχουν μείνει σε εποχές όπου τα ματς έληγαν 46-45...Άντε,έχετε καταντήσει κουραστικοί...Αποτυχημένοι σε όλα τα επίπεδα....
Ονειρεύομαι μια 5αδα με Τεόντοσιτς,Ρακόσεβιτς Γουντς,Χάισλιπ,Μπουρούση και Γκέρσον προπονητή....Ζητάω πολλά???

open_mic είπε...

Βγήκαν παγανιά οι μανατζαρέοι του Ρακόσεβιτς να μας τον πουλήσουν :P Δεν αγοραζουμε κύριοι!!!

Είδαμε τι ωραία χτύπαγε πάνω στον Βασιλόπουλο, άστον εκεί που είναι έχουμε και μια σιγουράτζα με την Ταού. Αν ήθελε ο Ολυμπιακός παίκτη με τα χαρακτηριστικά του Ρακόσεβιτς, πολύ απλά θα κράταγε τον Γκριρ που είναι και 2 χρόνια στην ομάδα.

HAKEEM είπε...

@Superuser
Μαλλον δεν θυμασαι σωστα αφου ο ρακοσεβιτσ στο παιχνιδι στο σεφ εκανε παρτι. Στην ισπανια ειναι η αληθεια οτι δεν ειχε παιξει και πολυ αφου ο ολυμπιακοσ τον εβγαλε εκτοσ ρυθμου. Οσο για την εξισωση ρακοσεβιτσ και γκριρ: δεν υπαρχει... Ο γκριρ ουτε καν πλησιαζε αντιπαλη ρακετα! Σουτ απο εξω εκανε γιατι δεν μπορουσε να μπει μεσα.
Ακουω την αντιπροταση σου για το ποιο διαρι χρειαζεται ο Ολυμπιακος.

@Kontaz.Pstrm
ολα καλα αλλα τον Γκερσον τι τον ηθελες??? μην φτασουμε και στο αλλο ακρο

Ανώνυμος είπε...

Ασε με ρε φιλε και παω να σκασω με αυτο το θεμα. Τι πολυβολο, τι ταχυτητα, τι παιχταρας και εχεις τωρα τους ρεπορτερ του Ολυμπιακου να σου λενε, σιγα τον παιχτη, τον ατομιστη, που φαινεται τοσο καλος επειδη παιζει στην Ισπανια με τις ανοιχτες αμυνες. Ρε αυτος, μισο κλασμα του δινουν απο τα σκριν και πεταει τα τριποντα λες και πεταει χαλικι στη θαλασσα, πριν προλαβει να κανει βημα η αμυνα..
Και εκτος απο αυτο λενε πως και οι Αγγελοπουλοι με το Γιαννακη εχουν την ιδια αποψη.. Ναι ΟΚ..
Ο Γιαννακης μπορει, οι Αγγελοπουλοι ομως δεν το νομιζω.. Τι να πω.. Τι να πω!!!!

open_mic είπε...

Νομίζω ότι ο Πάρκερ ταιριάζει περισσότερο σε αυτό που θέλει να φτιάξει ο Γιαννάκης. Οι περισσότεροι ξεχνάνε ότι η ομάδα είναι του Γιαννάκη (καλώς ή κακώς).Ο Ρακόσεβιτς είναι τρύπα στην άμυνα και πιστεύω ότι είναι κάτι το οποίο δεν αρέσει στον Γιαννάκη. Ο Πάρκερ έχει την προσωπικότητα και πέρα από τα προσόντα τον θεωρώ πολύ πιο έξυπνο σαν παίκτη. Αντίθετα ο Ρακόσεβιτς είναι πολύ πιο ασταθής και την κακή του μέρα μπορεί να καταστρεψει την ομάδα του. Επιπλέον δε περιμένω από τον Γιαννάκη να του δώσει τα κλειδιά της ομάδας όπως συμβαίνει στην ΤΑΟΥ κι ο Ρακόσεβιτς είναι παίκτης ρυθμού οπότε έχω πολλές αμφιβολίες για το κατα πόσο θα μπορέσει να αποδώσει τα αναμενόμενα στον Ολυμπιακό.

banou είπε...

@ Kontaz
Πολλά δεν ζητάς, αλλά με την παρέλαση ονομάτων και την έντονη φημολογία που αναπτύσσεται για ενδεχόμενη προσθήκη ΝΒΑer, που δεν έχει ακουστεί ακόμα, όποιοι και αν έρθουν τελικά θα υπάρξουν παράπονα. Μακριά από τον Γκέρσον όπως λέει ο HAKEEM!

@ superuser
Γίνεσαι τρομερά άδικος όταν περιγράφεις τον Ρακότσεβιτς ως τρύπα. Στους ισπανικούς τελικούς αντιμετωπίζει συχνά στα μετόπισθεν τον ποιοτικότερο Ευρωπαίο επιθετικό, τον Ναβάρο και το μαρκάρισμα είναι σε γενικές γραμμές αποτελεσματικό.
Όσο για τον Πάρκερ που αναφέρεις, πέρσι ο Γιαννάκης τον ήθελε για την θέση 3, όπου την κάλυψε τελικά με τον Τσίλντρες. Φέτος φέρεται να θέλει πάλι τον Πάρκερ, αλλά αυτή την φορά του φοράει κουστούμι δυαριού... Οπότε τίθεται το ερώτημα: τι θέλει να φτιάξει ο Γιαννάκης;;;

@ red7white
Όπως αντιλήφθηκες έχω και εγώ μεγάλη αδυναμία σε αυτόν τον παίκτη, αλλά και σε οποιονδήποτε έχει τρομερά επιθετικά προσόντα. Τα περί χημείας και ότι δεν ταιριάζει τα ακούω βερεσέ. Έτσι λέγανε και για τον Νίκολας. Αλλά εδώ υπεισέρχεται ο παράγοντας προπονητής όπου και αναδεικνύει τα θετικά προσόντα κάθε παίκτη προς όφελος της ομάδας. Με το κατάλληλο σύστημα θα φαίνεται πάλι εύκολο το τρίποντο που θα σουτάρει μετά από πετυχημένο σκριν.

Ανώνυμος είπε...

banou σήμερα δεν ήταν όμως και πολύ καλός. Βασικά γενικά όλη η ταου ήταν σε άσχημη κατάσταση και παραδόθηκε άνευ όρων... Μαζί με τον σωρό και ο Ράκο.

KonTaz είπε...

@Hakeem,banou
Το είπα καθώς φαντάσου αυτήν την 5αδα με προπονητή τον Γιαννάκη....Θα την ευνούχιζε..Για προπονητή βάλε όποιον θέλεις εκτός από αυτόν που έχουμε τώρα...
@redwhite
Τρομερή η παρομοίωση σου με τα χαλίκια..Έγραψε..Για όποιον είδε τον 2ο τελικό της Ισπανίας στο 4ο δεκάλεπτο έκανε αυτό ακριβώς..Μετά το σκριν,απευθείας εκτέλεση από τα 6.25 και πιο πίσω με την κατάληξη??Nothing but net...
Μάλλον όμως θα μείνουμε με το όνειρο καθώς,ο Υπομονής είναι ικανός, ανάμεσα στο Ben Gordon και τον Bowen να διαλέξει τον 2ο...
Καλύτερο 2αρι από ον Ρακόσεβιτς δεν νομίζω ότι υπάρχει στην Ευρώπη...Από NBA μεριά βρίσκεις 50 Ρακόσεβιτς,αλλά με τι λεφτά??

open_mic είπε...

@banou
Δυσκολέυομαι να το φανταστώ αυτό γιατί δεν τον έχω παρακολουθήσει στο ισπανικό με την Μπαρτσα. Μόνο 2 παιχνίδια έχω δει μέχρι τώρα αλλά δε μου αλλάξε την γνώμη που είχα. Αν πιστευεις ότι μπορεί να παίξει άμυνα αλλά δε το κάνει για οικονομία δυνάμεων τότε πάω πάσο. Πιστεύω ότι αν έχει τις δυνατότητες να το κάνει τότε σε μια ομάδα που δε θα έχει τόσο μεγάλη πίεση θα έχει την ευκαιρία να αναπτύξει το όποιο αμυντικό του ταλέντο. Το πρόβλημα για μένα είναι ότι είναι παίκτης ρυθμού κι έτσι με την δική μας φιλοσοφία δεν θα αποδώσει τα αναμενόμενά.

Όσον αφορά τον Νίκολας δε καταλαβαίνω για ποιο λόγο θεοποιούμε τον Ομπραντοβιτς. Περισσότερο έχει να κάνει με την διάθεση και τις ικανότητες του παίκτη να παίξει άμυνα. Κι ο Γκριρ έκανε φιλότιμες προσπάθειες να παίξει άμυνα αλλά είναι προφανές ότι δεν τον βοηθάνε ούτε τα πόδια του, ούτε το σώμα του.

Ανώνυμος είπε...

KonTaz aparadekti pentada kai aparadektos proponitis...an oneireuesai etsi tn Olympiaco kati periergo symvainei!!!!Banou oi pithanotites gia paramoni Printezh ,Mpouroush einai katw apo 50%??

banou είπε...

@ superuser
Έχουμε αναγάγει το αμυντικό κομμάτι σε κυρίαρχο στοιχείο του παιχνιδιού. Αλλά δεν είναι έτσι. Δηλαδή ο Σάρας που είναι μέτριος αμυντικός είναι άσχημος παίκτης; Το θέμα είναι να μην υστερείς σημαντικά σε κάποιον τομέα. Ο Ρακότσεβιτς είναι αξιοπρεπής στα μετόπισθεν, αλλά η ομάδα του δεν του ζητάει να βγάλει την γλώσσα του αντιπάλου, αλλά για να τραβήξει στο σκορ. Λογικό είναι να κάνει κάποια οικονομία δυνάμεων. Αντίθετα ο Ομπράντοβιτς κατάφερε να φέρει το Νίκολας στα μέτρα του και να τον εντάξει σε έναν τρόπο παιχνιδιού άγνωστο προς τον Αμερικανό. Το ότι τα πάντα είναι θέμα ΚΑΙ διάθεσης συμφωνώ απόλυτα.

@ Anonymous
Για Μπουρούση ο Ολυμπιακός θα επανέλθει πιο δυναμικά. Ξέρω και όχι εικάζω ότι θέλει να μείνει. Ωστόσο, ο καθένας από την πλευρά του πιέζει καταστάσεις. Ο παίκτης αφήνει να διαρρεύσει ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά και η ομάδα πέταξε στην δημοσιότητα το όνομα του Λόρμπεκ. Από την άλλη με τον Πρίντεζη υπάρχει σημαντικό χάσμα και αν δεν υποχωρήσει αισθητά ο παίκτης θα υπάρξει οριστική ρήξη.

Δεν είναι άσχημη η πεντάδα του Kontaz. Απλώς θα προτιμούσα τον Τεόντοσιτς σε ρόλο δεύτερου play maker και σαφώς τον Γκέρσον σε πάγκο άλλης ομάδας...

Ανώνυμος είπε...

Για τον Μπουρουση ελπιζω να μη διαψευστω απο τη σιγουρια μου οτι θα μεινει.

Απο κει και περα, εχουμε ενα δεδομενο πως το τριποντο παει 50 ποντους πιο πισω (απο φετος δεν θα ισχυει?). Αυτη τη σεζον ειχαμε τεραστιο προβλημα σκοραρισματος απο την περιφερεια, δεδομενο και αυτο.

Πως θα το αντιμετωπισει αυτο ο Γιαννακης? Χολντεν-Ζησης δεν ειναι σταθεροι και αξιοπιστοι σουτερ. Τεοντοσιτς παει για δανεικος, Γκριρ φευγει.
Χαλπεριν ασταθης, Τσιλντρες ανυπαρκτος, Βασιλοπουλος δεν ειναι αξιοπιστος, οπως και ο Πριντεζης. Ο Ερτσεγκ ειναι αξιοπιστος αλλα παει και αυτος για δανεικος.

Ρε παιδια σε αυτη την ομαδα ποιος σουταρει τελικα?

Τοσους παιχτες για αμυνα πια? Γιαυτο λοιπον Ιγκορ Ρακοσεβιτς...

007 είπε...

@red7white
To triponto paei 50 pontous pio piso mono stin koryfi gia na meionetai stadiaka oso pame stis gonies, opou kai tha eksakolouthei na metra apostash 6,25 apo to kalathi.

Oso gia to poios tha soutarei? mallon kaneis! giourousia pali kai iroika kalathia

Παγκίτης είπε...

Μην ξεχνάτε ότι κερδίσαμε την ταου, δύο φορές φέτος, άρα δεν είναι λογικό να πάρουμε παίκτη από αυτούς.

Πέρα από την πλάκα, άμα έρθει, ο προπονητής μας θα τον αφήνει μέσα στο γήπεδο ή θα τον βγάζει από το πρώτο άστοχο σουτ (η ακόμα χειρότερα μόλις βρει ρυθμό) και στο τέλος της χρονιάς θα τον βγάλουμε ανεπαρκή όπως και τόσους άλλους; Οι παικτες αυτού του επιπέδου πρέπει να σουτάρουν και να είναι συνέχεια απειλητικοί για να ανοίγουν οι άμυνες. Με αργό ρυθμό, ηρωικά καλάθια και χωρίς σουτέρ δεν πάμε πουθενά.

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails